Aveţi coşmaruri şi halucinaţii? Ce indicii oferă acestea despre starea de sănătate

Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2013 18:18 // Actualizat: Miercuri, 16 Octombrie 2013 18:18 // Sursa: romaniatv.net

Coşmarurile şi halucinaţiile nocturne pot oferi indicii importante despre starea de sănătate a unei persoane, unele din cauzele acestora fiind legate de o serie de tulburări cardiace sau provocate de administrarea unor medicamente.

Printre factorii ce pot transforma visele în coşmaruri sau halucinaţii se află şi administrarea unor betablocante folosite în tratarea hipertensiunii, acestea putând altera echilibrul unor compuşi chimici din creier. Coşmarurile pot fi provocate şi de tulburările de ritm cardiac. Un studiu recent olandez a arătat că persoanele cu un ritm cardiac neregulat pot avea de trei ori mai multe coşmaruri decât altele, din cauza proastei oxigenări a sângelului şi, prin urmare, a creierului, scrie Agerpres

De asemenea, în cazul persoanelor care suferă de migrene frecvente, coşmarurile pot anunţa apropierea unei noi crize.

Potrivit dr. Nicholas Oscroft, specialist în problemele somnului de la Spitalul din Cambridge, visele care reapar nu trebuie tratate cu lejeritate, pentru că ele pot fi şi un semn precoce al unor maladii degenerative, precum Alzheimer sau maladia Parkinson.

"Sunt indicii ce pot apărea cu zece ani înainte de primele semne ale maladiei", a spus acesta, citat de portalul de ştiri francez.

În cazul viselor care provoacă trezirea în zorii zilei, motivaţia cea mai frecventă ar fi o masă prea bogată în grăsimi în ajun, care împiedică efectuarea unei digestii corecte, provocând întreruperea fazei de 'somn paradoxal' (ultima fază a ciclului de somn în cursul căreia apar visele). Totuşi aceasta poate fi şi semnul de început al unei depresii.

Potrivit sursei citate, o persoană visează de la patru la şase ori pe noapte, dar nu îşi aminteşte de aceste vise decât de trei până la patru ori pe săptămână, pur şi simplu pentru că nu îşi poate aminti decât visele pe parcursul cărora se trezeşte. Dacă persoana rămâne adormită până la finalul visului, acesta va fi imediat uitat.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coşmar coşmar boală coşmar sănătate cosmaruri halucinaţii stare de sănătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 oct 18:38
...unele din cauzele acestora fiind legate de o serie de tulburări cardiace sau provocate de administrarea unor medicamente. Citește mai departe… Powered by WPeMatico...
16 oct 18:30
... Coşmarurile şi halucinaţiile nocturne pot oferi indicii importante despre starea de...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H