Avertisment sumbru al lui Dmitri Medvedev în cazul unui război NATO – Rusia. „Polonia va dispărea!”

Dmitri Medvedev aruncă săgeți și amenințări la adresa Poloniei. Acesta a subliniat că, în cazul unui conflict NATO-Rusia, Polonia este prima care va dispărea de pe hartă.

14 apr. 2023, 21:52
Avertisment sumbru al lui Dmitri Medvedev în cazul unui război NATO – Rusia. „Polonia va dispărea!”

Noi amenințări lansate de Rusia. Dmitri Medvedev a subiliniat cu o nouă ocazie faptul că dacă va exista o ciocnire între Rusia și NATO, Polonia va dispărea. Declarația vicepreşedintelui Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev a fost făcută pe un cont de Twitter în limba engleză. Acesta a îndrăznit să emită această declarație, dat fiind că Polonia are un orl de avanpost al NATO, iar un conflict cu Rusia ar duce la folosirea armelor nucleare.

Citește și: Viktor Orban, anunţ nemilos despre Ucraina: „Este o țară inexistentă economic”. În ce condiţii se va încheia războiul

„Nu ştiu cine câştigă sau pierde într-un astfel de război, dar având în vedere rolul Poloniei ca avanpost al NATO în Europa, această ţară va dispărea cu siguranţă împreună cu prim-ministrul ei stupid”, a declarat Medvedev.

În postarea sa, Dmitri Medvedev a aruncat și un atac la adresa prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki, făcând referire la afirmațiile acestuia, pe care le consideră „stupide”.

Ce părere are premierul polonez cu privire la un conflict Rusia-NATO

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul polonez, afirmase, într-un interviu recent, că cel mai probabil ostilitățile din Ucraina se vor întinde pe durata mai multor ani. De asemenea, acesta a mai precizat că, din punctul să de vedere, loviturile Ucrainei asupra teritoriului Rusiei „nu încalcă niciun acord internaţional”, în timp ce Kievul desfăşoară acţiuni defensive.

Fiind întrebat de către un reporter NBC despre care sunt șansele ca acest conflict purtat cu Ucraina să se extindă, incluzând și țări NATO, Morawiecki a subliniat că nu este îngrijorat de un astfel de scenariu, deoarece ar însemna „un război între NATO şi Rusia, pe care Rusia îl va pierde foarte repede”.

Premierul polonez a subliniat că acum ţările NATO nu sunt parte la conflictul din Ucraina, ci doar oferă Kievului asistenţă militară şi financiară.

Citește și: Olena Zelenska, inclusă de Time în  TOP 100 al celor mai influente persoane din lume