Aviaţia militară israeliană a atacat poziţii ale Hamas, în Fâşia Gaza, după moartea unui israelian

Aviaţia militară israeliană a atacat, marţi după-amiază, poziţii ale mişcării islamiste Hamas în replică la un incident armat soldat cu moartea unui civil israelian.

RomaniaTV.net
24 dec. 2013, 14:24
Aviaţia militară israeliană a atacat poziţii ale Hamas, în Fâşia Gaza, după moartea unui israelian

Potrivit martorilor, au fost atacate poziţii ale mişcării islamiste Hamas, în Fâşia Gaza, în apropierea frontierei cu Israelul, potrivit Mediafax.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat cu „o reacţie puternică” după incidentul armat în care a fost ucis un civil israelian. „Politica noastră a fost să dejucăm comploturile şi să avem o reacţie puternică în cazul unor atacuri. Vom proceda în mod similar şi acum”, a atras atenţia Netanyahu.

Un civil israelian a fost împuşcat, marţi dimineaţă, în timp ce participa la construirea gardului de securitate dintre Israel şi teritoriul palestinian Fâşia Gaza. Aflată în stare gravă, victima fusese preluată de un elicopter şi transportată la un spital din oraşul Beersheba. Însă, după câteva ore, muncitorul a decedat din cauza rănilor suferite. După incident, trupele israeliene au lansat operaţiuni de căutare a autorilor atacului.

O rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut, luni dimineaţă, în sudul Israelului, însă incidentul nu s-a soldat cu victime sau daune materiale. Duminică, membri ai aripii militare a mişcării Hamas au efectuat exerciţii cu rachete pe litoralul Mării Mediterane.

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, are un armistiţiu cu Israelul valabil din noiembrie 2012.