Aviaţia rusă a lovit poziţii ale jihadiştilor cu rachete de croazieră

Aviația rusă a lovit poziții ale grupărilor jihadiste în Siria cu ajutorul rachetelor de croazieră aeropurtate, lansate de pe avioane care au decolat de pe teritoriul Rusiei, a anunțat joi Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit unui comunicat preluat de AFP.

17 nov. 2016, 18:33
Aviaţia rusă a lovit poziţii ale jihadiştilor cu rachete de croazieră

Până la sosirea în Mediterana, avioanele au efectuat două realimentări și au parcurs 11.000 km. ‘Traseul bombardierelor a trecut prin apele mărilor nordice și ale Atlanticului de Est’, afirmă Ministerul Apărării, fără alte precizări.

Totodată, bombardiere Su-33 au decolat de pe portavionul Amiral Kuznețov, aflat în Mediterana, iar alte aparate de la baza aeriană de la Hmeimim, în nord-vestul Siriei, pentru a lovi poziții ale organizației Statul Islamic și ale grupării Fateh al-Sham (fostul Front Al-Nusra, Al-Qaida în Siria).

Potrivit armatei ruse, loviturile aeriene, efectuate în zone neprecizate, au distrus centre de comandă, depozite de arme și muniții, ateliere de fabricare de armament aparținând grupărilor jihadiste.

Moscova a anunțat marți că a început bombardarea unor ținte în Siria cu avioane decolate de pe portavionul Amiral Kuznețov, aflat în largul coastelor siriene, și că au fost uciși cel puțin 30 de militanți ai Fateh al-Sham, printre care mai mulți comandanți.