Avicola Călăraşi a oprit producţia de carne

Zeci de tone de carne infestată cu excremente de şoareci au plecat de la Avicola Călăraşi în supermarketurile din toată ţara deşi destinaţia lor iniţială era Irak. Între timp producţia la Avicola s-a oprit, iar Selgros a scos de la vânzare toate produsele lor pe motiv de neconformitate, informează România TV.

31 oct. 2013, 08:05
Avicola Călăraşi a oprit producţia de carne

Abatorul de la Avicola Călăraşi a fost închis, iar angajaţii au fost trimişi acasă. Cu toate acestea, producţia de carne nu a fost sistată în totalitate, deoarece încă se mai găsesc cantităţi importante de carne de pui în magazine.

Mai mult, se pare că marfa de Avicola nu mai este ambalată la Călăraşi, ci de la ferma de la Avicola, marfa ajunge la abatorul de la Buzău, iar de acolo este trimisă spre comercializare, informează România TV.

Printr-un comunicat al Avicola Călăraşi, este menţionat faptul că „firma desfăşoară în continuare activitate de creştere şi vânzare a puilor pentru carne. Singura activitate care a fost temporar oprită este abatorizarea, întrucât
începând cu data de 30.09.2013 abatorul a fost închis prin decizia Consiliului de Administraţie din motive strict economice. Societatea deţine în continuare autorizaţie sanitar veterinară de funcţionare precum şi certificat H.A.C.C.P. pentru prelucrarea cărnii de pasăre în Abator”.

Citeşte şi Scandalul cărnii infestate cu salmonella. Cel mai tânăr milionar român, la un pas de închisoare

„Referitor la afirmaţiile din mass-media cu privire la contaminarea cu salmonella a păsărilor abatorizate, precizăm că Avicola Călăraşi SA respectă procedurile sanitar veterinare privind siguranţa alimentului. Este adevărat că a existat o suspiciune de infestare cu salmonella, dar sub supraveghere sanitar veterinar autorizată, s-a procedat la sacrificarea în partidă separată a păsărilor provenite din loturile suspecte, au fost recoltate probe din pielea gâtului şi carcasa în vederea efectuării de analize”, se arată într-un comunicat al Avicola Călăraşi.

De asemenea, carnea a fost sechestrată de DSVSA Călăraşi până la sosirea rezultatelor analizelor. Însă, datorită rezultatelor negative de laborator, carnea a fost declarată bună pentru consum.

Totodată, „au fost verificate toate stocurile societăţii şi au fost luate măsuri pentru prevenirea situaţiilor similare, dovadă fiind faptul că nu au mai fost incidente asemănătoare. Dorim să menţionăm că toată marfa livrată de Avicola Călăraşi, a fost însoţită de documente legale şi înregistrată în evidenţa contabilă”, mai este menţionat în comunicat.

Peste 13 tone de carne de pasăre au fost retrase miercuri de la comercializare în Capitală şi în Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, a anunţat Vladimir Mănăstireanu, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA).

Firmele administrate de reţeaua de evazionişti cu care aveau legături senatorul Niculae Bădălău şi procurorul Angela Nicolae livrau către supermarketuri cantităţi importante de carne infestată cu salmonella. Potrivit procurorilor DNA, evazioniştii livrau carne de pui în care au fost găsite excremente de rozătoare şi chiar şoareci vii.

Citeşte şi Ipoteză şoc: Banii obţinuţi din vânzarea cărnii stricate din România ar fi putut finanţa reţele teroriste