Avioane militare israeliene au bombardat ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat că două persoane au decedat, iar o alta este în stare critică, după ce forţele armate israeliene au bombardat duminică dimineaţă un obiectiv al organizaţiei islamiste Hamas, în sudul Fâşiei Gaza, informează site-ul cotidianului Haaretz, preluat de Mediafax.

RomaniaTV.net
27 mai 2018, 10:41
Avioane militare israeliene au bombardat ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Armata israeliană a confirmat bombardamentul, precizând că a acţiunea militară a fost efectuată ca reacţie la plasarea unui dispozitiv exploziv în apropierea gardului de la frontiera între Israel şi Fâşia Gaza. Dispozitivul a explodat în cursul dezamorsării, fără să se înregistreze victime.

În urmă cu câteva ore, în cursul nopţii, forţele aeriene israeliene au bombardat obiective Hamas în apropiere de oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza. Autorităţile militare de la Tel Aviv au transmis că raidurile aeriene au fost efectuate ca răspuns la un incident de sâmbătă, când patru palestinieni au trecut de gardul de la frontieră şi au pătruns pe teritoriul Israelului, aruncând un cocktail molotov.

Un site afiliat Hamas a transmis sâmbătă noapte că raidurile aeriene au vizat o tabără de antrenament a aripii militare a Hamas. Până în acest moment nu există informaţii privind eventuale victime în urma atacurilor aeriene.