Avioane ruse s-au apropiat de un distrugător american în Marea Neagră, în largul coastelor României GALERIE FOTO şi VIDEO

O înregistrare video surprinde ceea ce pare a fi apropierea unor avioane de vânătoare ruse de o navă militară americană, în Marea Neagră, în cursul unui exerciţiu desfăşurat în februarie, în largul coastelor României, informează ABC News.

03 mart. 2017, 16:21

Înregistrarea video a fost făcută cunoscută abia acum. În imagini se poate vedea cum avioane de vânătoare ruse se apropie de nava USS Porter. Imaginile au fost date publicităţii de televiziunea americană ABC News abia acum.

Avioanele militare ruse s-au apropiat periculos de distrugătorul  Forţelor Navale americane aflat în Marea Neagră pentru un exerciţiu militar coordonat de România şi desfăşurat în largul Portului Constanţa, a acuzat la jumătatea lunii februarie un oficial american.

Incidentele militare au vizat distrugătorul american USS Porter şi s-au produs pe 10 februarie în Marea Neagră, a declarat căpitanul Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa. În momentul producerii incidentului, distrugătorul USS Porter participa la exerciţiul naval „Scut Maritim 2017” („Sea Shield 2017”), desfăşurat, conform Forţelor Navale americane, în Marea Neagră, în largul Portului Constanţa, în perioada 1-10 februarie, informează Mediafax.

Citeşte şi Provocare militară în Marea Neagră. Un avion militar rus s-a apropiat periculos de un distrugător al Marinei SUA

Avioane ruse s-au apropiat de distrugătorul USS Porter în mod „nesigur şi neprofesionist”, pe 10 februarie, în Marea Neagră, a acuzat Danny Hernandez, purtătorul de cuvânt al Comandamentului SUA în Europa, citat de site-ul agenţiei Reuters. Potrivit oficialului american, au existat trei incidente separate care au implicat avioane militare ruse şi distrugătorul USS Porter. În primul incident au fost implicate două avioane de vânătoare ruse Suhoi Su-24, iar în al doilea a fost un aparat Suhoi Su-24; al treilea incident a implicat un avion Iliuşin Il-38. „Nava USS Porter a încercat să ia legătura cu toate avioanele, dar nu a primit niciun răspuns. Incidentele de acest fel sunt îngrijorătoare, deoarece pot avea drept rezultat un accident sau estimarea eronată a riscurilor”, a atras atenţia Danny Hernandez.