Avioane şi elicoptere pentru demnitarii români

Guvernul a decis şi a mandatat Ministerul Apărării să demareze procedurile pentru achiziţia a trei avioane şi a trei elicoptere care să fie folosite pentru transportul demnitarilor, de la preşedinte la miniştri, potrivit unor surse citate de România TV. Potrivit acestor surse, unul dintre avione va fi de tipul VIP, cu dotări speciale.

RomaniaTV.net
13 mart. 2019, 15:06
Avioane şi elicoptere pentru demnitarii români

Nu doar preşedintele va beneficia de flotila demnitarilor. Premierul sau alti inalti oficiali vor avea la dispozitie trei avioane si trei elicoptere. Surse politice citate de România TV spun că responsabilitatea acestei achiziţii a fost transferată de la ministerul Transporturilor la ministerul Apărării. Unul dintre avioane va avea o capacitate de până la 40 de locuri, iar celelalte două de mici dimensiuni de până la maximum 10 locuri.

Cel puţin unul dintre avioane va fi în configuraţie VIP şi va asigura tot confortul, cât şi facilităţile necesare atât preşedintelui cât şi premierului pentru a-şi desfăşura activităţile inclusiv într-o deplasare externă. 

Pentru ca achizitia va depasi 100 de milioane de euro, se va solicita aviz CSAT şi aprobarea Parlamentului. Pentru elicoptere, potrivit unor surse politice, achiziţia va incepe în cel mult opt luni, iar pentru avioane anul viitor fiind vorba despre sume mari ce vor fi luate din bugetul MApN.