Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană! ”Suntem alături de aliatul nostru”

Patru avioane de luptă Eurofighter din Germania au sosit miercuri în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS), la sfârșitul lunii noiembrie.

22 nov. 2023, 21:53
Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană! ”Suntem alături de aliatul nostru”
Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană!

Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România! Cele patru aeronave de luptă Eurofighter ale Forţelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa.

Citește și Miracol în avion. Pasagerii unui zbor Istanbul-Marsilia au asistat la nașterea unui copil VIDEO

Avioanele de luptă Eurofighter din Germania au ajuns în România!

Potrivit reprezentanților Ambasadei Germaniei la Bucureşti, în săptămânile trecute au fost deja implementate ample măsuri pregătitoare pentru desfăşurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari.

Astfel, începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaţionale, şi vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO.

„Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenţie în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, aratăm că suntem alături de aliatul nostru, România, şi colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulţumesc partenerilor noştri români pentru ospitalitate şi pentru cooperarea excelentă”, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucurelti, Peer Gebauer.

În septembrie, şeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare” loviturile ruseşti din apropierea graniţei cu România, chiar dacă nu există indicii că Rusia ar fi avut intenţia să lovească un membru NATO.

Forţele aeriene germane au sprijinit şi în trecut misiunea de poliţie aeriană a NATO în România.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a consolidat prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

Pe de altă parte, Germania va pune capăt desfăşurării a trei unităţi de apărare antiaeriană Patriot în Polonia după aproape un an, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Berlin.

Împreună cu sistemele Patriot, de la începutul anului aproximativ 300 de soldaţi germani au fost, de asemenea, trimişi în oraşul polonez Zamosc, la 50 km de graniţa cu Ucraina, pentru a proteja oraşul din sud şi legătura feroviară crucială cu Ucraina.

Desfăşurarea de forţe a fost determintă de o rachetă ucraineană rătăcită care a lovit satul polonez Przewodow din regiune în noiembrie anul trecut, într-un incident care a ridicat temeri că războiul din Ucraina se va extinde peste graniţă.

Soldaţii germani îşi vor încheia operaţiunile vineri şi vor începe dislocarea începând de săptămâna viitoare, a precizat Berlinul.

Citește și Calculele unui român pentru vacanţa de Crăciun în străinătate. Biletele de avion şi cazarea sunt mai ieftine decât un sejur în ţară