Avioanele fără pilot ne spionează viaţa: La ce folosesc germanii dronele

Publicat: Luni, 27 Mai 2013 23:26 // Actualizat: Luni, 27 Mai 2013 23:26 // Sursa: RTV.net

Compania feroviară germană Deutsche Bahn va testa drone aeriene miniaturizate, o tehnologie controversată în Germania, pentru a lupta împotriva vandalismului a cărui ţintă o constituie frecvent vagoanele sale.

Compania germană a menţionat că doreşte să testeze elicoptere în miniatură ce pot fi echipate cu camere video pentru a întări supravegherea depourilor unde trenurile sale sunt victime ale atacurilor nocturne ale desenatorilor de graffitti, confirmând informaţiile publicate în cursul week-endului în mass-media.

"Vom recurge la această tehnologie numai în locurile unde ne vom confrunta cu probleme deosebite, acolo unde mâzgălitorii de graffitti sunt foarte activi", a explicat purtătorul de cuvânt, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Această tehnologie trebuie, de asemenea, să permită companiei germane să sprijine personalul de securitate care adeseori este obligat să parcurgă pe jos mari distanţe pentru a supraveghea zone cu structură uneori complexă, a precizat sursa amintită.

Potrivit producătorului german Microdrones, aceste aparate, cu o anvergură de circa un metru şi care cântăresc 1,2 kilograme, pot atinge o viteză de 54 de kilometri pe oră şi sunt capabile să realizeze fotografii pe timp de noapte dacă sunt dotate cu o cameră cu infraroşu.

Compania feroviară s-a dezvinovăţit că doreşte să îşi păzească trenurile cu ajutorul dronelor. "Este vorba despre elicoptere în miniatură, şi nu despre drone", a dat asigurări.

Deutsche Bahn a mai menţionat că doreşte să lanseze 'în viitorul apropiat" o fază test pentru a decide după sfârşitul anului dacă va folosi pe termen lung această tehnologie.

Compania de căi ferate a refuzat să precizeze numărul de aparate pe care doreşte să le achiziţioneze pentru faza de testare, limitându-se să anunţe că un astfel de minielicopter va costa 60.000 de euro.

Anul trecut, vandalismul desenatorilor a cauzat companiei germane un prejudiciu estimat la peste 7,6 milioane de euro.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mai 10:44
Votează email 0 email
...pentru faza de testare, limitându-se să anunţe că un astfel de minielicopter va costa 60.000 de euro. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H