Avioanele guvernamentale siriene au bombardat un liceu: Cel puţin 12 elevi şi profesori şi-au pierdut viaţa

Cel puţin 12 persoane, majoritatea elevi de liceu şi profesori, au fost ucişi duminică într-un raid efectuat de aviaţia regimului împotriva unei unităţi şcolare de la Raqa, un oraş din nordul Siriei aflat sub controlul rebelilor, a anunţat un ONG, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 sept. 2013, 09:36
Avioanele guvernamentale siriene au bombardat un liceu: Cel puţin 12 elevi şi profesori şi-au pierdut viaţa

„Aviaţia siriană a bombardat intrarea unui liceu tehnic în oraşul Raqa, provocând moartea a 12 persoane, majoritatea elevi cu vârsta sub 18 ani, şi rănind mulţi alţii, unii aflându-se în stare gravă”, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie.

Observatorul a postat pe Internet o înregistrare video extrem de atroce, în care sunt surprinse corpuri ciopârţite, unul sub cărţi şi caiete., potrivit Mediafax.

„S-a creat panică, unii copii plângeau, în şcoală, şi încercau să se ascundă”, a declarat un martor citat de ONG, care se sprijină pe o reţea importantă de activişti din întreaga ţară.

Rebelii au preluat pe 6 martie controlul asupra oraşului Raqa, singura capitală a unei provincii aflate pe mâna insurgenţilor. În prezent, oraşul este controlat în principal de jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL).

Pe de altă parte, potrivit ONG-ului, cel puţin 19 militari au fost ucişi, iar alţi 60 răniţi, într-o ofensivă a rebelilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, împotriva unor posturi militare la Nasseriya al-Qalamoun, la nord de Damasc.

„Există victime şi în rândul rebelilor, care au reuşit să preia controlul asupra mai multor poziţii”, a precizat organizaţia.