Avioanele turce şi ale coaliţiei internaţionale au bombardat Mosulul

Forțele aeriene ale armatei turce au fost implicate în lovituri aeriene asupra orașului Mosul, în cadrul operațiunii conduse de SUA împotriva Stat Islamic, a declarat marți prim-ministrul Binali Yildirim, citat de Reuters.

18 oct. 2016, 10:54
Avioanele turce şi ale coaliţiei internaţionale au bombardat Mosulul

Turcia este angrenată într-o dispută cu Bagdadul în privința prezenței trupelor sale la tabăra Bashiqa din nordul Irakului și a implicării sale în asaltul asupra Mosul condus de SUA.

Armata turcă a instruit circa 3.000 de militari care ar putea fi implicați în campania de recucerire a Mosul, dar este preocupată că operațiunea ar putea declanșa tensiuni interreligioase, notează Reuters, citată de Agerpres.

Citeşte şi Ankara a interzis orice manifestări publice până la sfârşitul lunii noiembrie. Sunt posibile atentate

O sursă militară turcă a declarat luni pentru Reuters că aproximativ jumătate din cei 3.000 de irakieni instruiți de Turcia în tabăra Bashiqa din nordul Irakului vor participa la operațiunea de recucerire a orașului Mosul.

‘Circa jumătate dintre cei 3.000 de militari iau parte în prezent la operațiune. Cealaltă jumătate este păstrată în rezervă’, a declarat pentru Reuters sursa citată.