Un avion a aterizat forţat la Galaţi. Aeronava a fost distrusă de un incendiu UPDATE

Un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forțat pe un câmp din comuna Băleni din județul Galați.

06 iun. 2018, 11:36
Un avion a aterizat forţat la Galaţi. Aeronava a fost distrusă de un incendiu UPDATE

UPDATE. Parchetul Curţii de Apel Galaţi a deschis o anchetă cu privire la modul în care s-a produs accidentul aviatic din judetul Galaţi, unde un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii Băleni, cele două persoane aflate la bord salvându-se.

UPDATE: Avionul care a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii gălăţene Băleni, a fost afectat în proporţie de 90 la sută, cei doi bărbaţi răniţi în urma incediului izbucnit suferind arsuri de gradele unu şi doi la mâini şi picioare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, miercuri, că avionul care a aterizat forţat pe un câmp din zona localităţii gălăţene Băleni a fost afectat în proporţie de 90 la sută, iar cei doi răniţi au fost răniţi uşor şi vor fi transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Unul dintre cei care se aflau în avion are 55 de ani şi a suferit arsuri de gradul unu şi doi la unul dintre picioare, fiind transportat la spital cu elicopterul SMURD. Cel de-al doilea bărbat are 59 de ani şi a suferit arsuri de gradul doi pe antebraţul stâng şi glezna stâng.

UPDATE: Un avion utilitar a aterizat forţat, miercuri, în zona localităţii gălăţene Băleni, după ce s-a lovit de un camion pe DJ 253, a declarat primarul localităţii Băleni, Lică Oprea.

Potrivit acestuia, avionul efectua lucrări de stropire cu insecticid deasupra unei culturi cu grâu aparţinând unei asociaţii agricole. În momentul în care avionul, care zbura la o înălţime extrem de mică, a survolat DJ 253, care se află perpendicular pe cultura de grâu ce trebuia stropită, s-a lovit de un camion înalt şi a aterizat forţat în cultura de grâu.

„După aterizarea forţată, avionul a luat foc, incendiul fiind stins de detaşamentul de pompieri voluntari din cadrul Primăriei Băleni. În urma aterizării forţate a fost rănit pilotul avionului, acesta suferind mai multe arsuri, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanţa la spital. De obicei, când se stropesc culturile din avion, acesta zboară la o înălţime foarte mică, de 5-6 metri distanţă faţă de sol, pentru ca substanţa să nu se împrăştie din cauza vântului”, a spus primarul Lică Oprea.

Incendiul, care a afectat atât lanul de grâu cât şi aeronava, a fost lichidat.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un avion utilitar de mici dimensiuni a aterizat forţat miercuri pe un câmp din zona localităţii gălăţene Băleni. Cele două persoane aflate la bord s-au salvat şi au răni uşoare, conform primelor informaţii. La bordul aeronavei se aflau două persoane, care au ieșit singure din interior, anunță IGSU.

Din informațiile furnizate în apelul la numărul 112, acestea nu prezintă răni grave.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un echipaj medical SAJ. De asemenea, a fost alertat și elicopterul SMURD de la Galați.

De asemenea, a fost alertat si elicopterul SMURD.