Avion cu 150 de persoane la bord, PRĂBUŞIT în Franţa. NU SUNT supravieţuitori. „Peisajul este ÎNSPĂIMÂNTĂTOR”

Un avion cu 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord s-a prăbuşit, marţi, în sudul Franţei. Aeronava Airbus A320 aparţinea companiei Germanwings şi zbura pe ruta Barcelona şi Dusseldorf. Președintele francez Francois Hollande a declarat că nu se așteaptă să existe supraviețuitori.

24 mart. 2015, 10:46

AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Autorităţile franceze au suspendat, pe parcursul nopţii, căutările victimelor accidentului aviatic produs în sud-estul Franţei, relatează presa de la Paris.

Avionul s-a prăbuşit în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence, în sud-estul Franţei. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l’Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

Sute de membri ai echipelor de intervenţie au suspendat căutările la lăsarea serii şi pe fondul ninsorii.

AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve a anunțat că a fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A320.

AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Deputatul Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul tragediei împreună cu ministrul de Interne francez, a scris pe Twitter că a survolat zona în care s-a prăbuşit avionul companiei Germanwings şi a descris cele văzute ca fiind o „oroare”.

„Avionul este distrus complet. Este o tristeţe de nedescris. Este un peisaj înspăimântător. Nu a mai rămas nimic în afară de resturi de aeronavă şi de cadavre”, a postat Castaner pe Twitter.

AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Unul dintre conducătorii echipelor de intervenţie de la locul tragediei a declarat că avionul s-a rupt în mai multe bucăţi şi că resturile epavei sunt împrăştiate pe suprafaţa unui hectar. Acesta a apreciat că va dura câteva zile până când vor fi recuperate toate cadavrele. În plus, misiunea echipelor de intervenţie este îngreunată deoarece zona este una instabilă, cu pante foarte abrupte şi periculoase.

AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. MAE anunţă că pe lista pasagerilor zborului 4U 9525 NU SE AFLA niciun român.

UPDATE Informaţia potrivit căreia 16 elevi germani de la o şcoală din Haltern s-ar fi aflat la bordul avionului prăbuşit în Alpii francezi nu a fost confirmată încă de Germanwings. Mai multe familii ale elevilor care ar fi trebuit să se întoarcă marţi de la un schimb de experienţă din Spania s-au deplasat la aeroportul din Dusseldorf pentru a primi informaţii, scrie ruhrnachrichten.de. Şcoala a fost închisă, iar acolo s-a constituit o celulă de criză.

AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. Căpitanul aeronavei 4U 9525 lucra pentru Lufthansa şi Germanwings de zece ani. Pilotul cunoştea foarte bine acest tip de avion, având în jur de 6.000 de ore de zbor pe A-320.

AVION PRĂBUŞIT, UPDATE 16.20. Ultima revizie a avionului ar fi fost efectuată luni, potrivit purtătorului de cuvânt al Germanwings, pe aeroportul din Dusseldorf.

UPDATE 16.15 Directorul Germanwings a declarat că 67 dintre pasagerii avionului A320 erau cetăţeni germani.

UPDATE 16:04 Cea mai mare parte erau turişti germani care se întorceau de la Barcelona şi Mallorca.

UPDATE 16:03 Rapoartele anterioare potrivit cărora piloţii avionului au transmis un mesaj SOS au fost infirmate. Mesajul ar fi fost transmis automat de avion, care se afla într-o coborâre accelerată.

AVION PRĂBUŞIT, UPDATE 16:01 „Epava avionului este aproape dezintegrată. Cele mai mari bucăţi ale epavei sunt de dimensiunea unei maşini„, a declarat Gilbert Sauvan, preşedintele consiliului general din Alpes-de Haute-Provence, pentru Les Echos.

UPDATE 15:50 „Cu mare durere am aflat despre tragedia aviatică. Gândurile mele se îndreaptă către familiile şi prietenii numeroaselor victime”, este mesajul transmis de preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, aflat în vizită oficială în Peru.

UPDATE 15:48 Angela Merkel a anunţat că se deplasează, miercuri, la locul accidentului din Alpii Francezi şi că şi-a anulat întâlnirile programate pentru zilele umătoare. Vladimir Putin i-a transmis condoleaţe cancelarului Angelei Merkel, în urma tragediei aviatice în care au pierit mulţi cetăţeni germani. Cele trei Guverne, german, spaniol şi francez, vor colabora pentru investigarea cauzelor accidentului.

UPDATE 15:45 O imagine dintr-un elicopter de salvare care survolează zona în care s-a prăbuşit avionul arată cât de inaccesibil este terenul.

Embedded image permalink

UPDATE 15:36 Controlorii de trafic aerian francezi au anunțat marți suspendarea grevei programate pentru perioada 25-27 martie, în urma prăbușirii avionului Airbus 320 în zona Munților Alpi, relatează agenția EFE.

UPDATE 15:18 Mass-media spaniolă şi germană anunţă că 16 elevi germani şi doi profesori de la şcoala Joseph-König-Gymnasiums, din oraşul Haltern, care se întorceau de la un schimb de experienţă din Spania, se numără printre victimele accidentului aviatic din sudul Franţei.

UPDATE 15:16 Rudele victimelor accidentului aviatic din Alpii francezi vorbesc cu poliţia pe aeroportul din Dusseldorf.

https://pbs.twimg.com/media/CA3VpX3VIAAmE6H.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CA3XCjvUwAAby2u.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CA3VqwaUQAAzSFC.jpg

UPDATE 15:11 Hollande a declarat că ar putea dura „câteva ore” până când se va putea ajunge la locul accidentului, pentru că zona este greu accesibilă şi vremea neprielnică.

UPDATE 14:59 Două fotografii par să arate echipaje de urgenţă aproape de locul accidentului din Alpi, potrivit AircraftTalking.

(w500) Echipaje d

(w500) Echipaje d

UPDATE 14:54 În rândul pasagerilor se aflau şi doi copii mici, potrivit ElPais. Hollande a declarat la bordul avionului nu se aflau cetăţeni francezi.

UPDATE 14:49 Pompierii au reuşit să ajungă la locul epavei #4U9525, dar accesul altor servicii de urgenţă rămâne o problemă, potrivit France24. 

UPDATE 14:46 „Un număr mare pasageri spanioli, germani și turci” se aflau la bordul avionului Airbus A320, a declarat regele Spaniei, în cadrul unei conferinţe de presă. Regele Felipe al Spaniei a vorbit de la Elysee, alături de Hollande. Regele şi-a anulat vizita oficială în Franţa, care a început marţi.

UPDATE 14:43 Ministerul român al Afacerilor Externe solicită autorităţilor germane, franceze şi spaniole să îi transmită dacă printre persoanele din avion se află cetăţeni români.

UPDATE 14:40 Premierul spaniol, Mariano Rajoy, şi cancelarul german Angela Merkel s-au declarat „şocaţi” de tragedie.

UPDATE 14:39 Ultimul mesaj al piloţilor avionului prăbuşit a fost „urgenţă, urgenţă”, potrivit autorităţilor franceze.

UPDATE 14:36 Într-o declarație, Germanwings confirmă 144 de pasageri şi 6 membri ai echipajului la bordul aeronavei prăbuşite. Avionul s-a prăbuşit la ora locală 11.20.

UPDATE 14:25 Lufthansa şi Germanwings şi-au schimbat logo-urile în alb şi negru pe Facebook şi Twitter, în urma tragediei aviatice.

https://pbs.twimg.com/media/CA3L0wuUUAEonLj.png

UPDATE 14:20 Compania Germanwings va susţine o conferinţă de presă la ora locală 15:00, pe aeroportul Cologne Bonn.

UPDATE 14:14 Prim-ministrul adjunct al Spaniei a declarat că se crede că 45 de persoane de la bordul avionului Germanwings erau spanioli.

UPDATE 14:02 Rămăşiţele epavei și câteva cadavre au fost detectate de elicoptere în masivul Trois Eveches, la o altitudine de 2.000 de metri. Peste 300 de ofițeri de poliție și pompieri se îndreaptă spre locul accidentului. Echipele de interventie vor ajunge la locul prabusirii pe jos intrucat nu exista cale de acces pentru vehicule.

UPDATE 14:00 Aviaţia Civilă Germană susţine că sunt 154 de morţi în urma accidentului, potrivit RussiaToday.

UPDATE 13:56 Ministrul francez al Transporturilor confirmă faptul că nu există supravieţuitori ai accidentului aviatic. Avionul se deplasa la o altitudine „anormală” înainte de a se prăbusi.

UPDATE 13:53 Cei care doresc să afle informaţii despre zborul #4U9525 pot apela numărul 030 – 5000 3000, din Germania.

UPDATE 13:49 Epava avionului ar fi aproape intactă la locul prăbuşirii, potrivit Europe1.

UPDATE 13:48 „Nu ştim sigur ce s-a întâmplat cu zborul #4U9525. Dacă temerile noastre se confirmă, această este o zi neagră pentru Lufthansa. Sperăm să găsim supravieţuitori”, scrie Lufthansa pe Twitter.

UPDATE 13:45 Condiţiile meteo la momentul prăbuşirii erau normale, potrivit meteorologilor francezi.

UPDATE 13:40 „Carcasa avionului şi cateva corpuri umane au fost reperate”, potrivit lui Alain Vidalies, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, potrivit europe1.fr.

UPDATE 13:34 Preşedintele Francois Hollande a declarat că ţine legătura cu cancelarul german Angela Merkel şi cu Regele Spaniei. Președintele francez a spus că nu se așteaptă să existe supraviețuitori.

UPDATE 13:26 Ministrul Transporturilor francez spune că avionul a trimis un semnal de primejdie înainte de a se prăbuşi, la 52 de minute după ce a decolat de pe aeroportul din Barcelona. După SOS, avionul s-a prăbuşit în apropiere de localitatea Prads. Site-ul de monitorizare Flightradar24 a înregistrat o coborâre accentuată a zborului #4U9525, înainte de a pierde semnalul la 2,07 kilometri altitudine. Avionul a coborât 9.500 de metri în doar 10 minute.

(w500) Coborâre

UPDATE 13:24 Zona este greu accesibilă, cu teren accidentat, şi doar elicopterele pot ajunge la locul în care s-a prăbuşit avionul, a povestit un rezident din Prads-Haute-Bléone, sudul Franţei, potrivit FranceTV.

(w500) Avionul s-

UPDATE 13:15 Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, se îndreaptă spre locul în care aeronava s-a prăbuşit. Resturile avionului au fost gasite în apropiere de Barcelonnette, o comună din Alpes-de-Haute-Provence, la aproximativ 100 km (65 mile) nord de orașul Nisa, de pe Riviera Franceză, potrivit RussiaToday. Majoritatea pasagerilor erau de origine germană.

UPDATE 13:13 Premierul francez Manuel Valls a confirmat prăbuşirea aeronavei. Se crede că toţi pasagerii şi membrii echipajului sunt morţi, potrivit WSJ.

UPDATE 13:00 Controlul de trafic aerian german confirmă prăbuşirea avionului în Alpii Francezi. O coloana de echipaje de intervenţie se îndreaptă spre locul accidentului, inclusiv două elicoptere.

 

Contactul cu zborul Germanwings s-a pierdut la ora 10.39, ora Franţei, la altitudinea de 2,07 kilometri.

(w500) Locul în

Avionul s-a prăbuşit în regiunea Digne, din sudul Franţei. Avionul aparţine companiei low-cost Germanwings, deţinută de Lufthansa şi avea o vechime de 24 de ani. Cursa făcea legătura între Barcelona şi Dusseldorf.

Piloţii companiei Lufthansa au organizat săptămâna trecută o grevă generală.

Prăbuşirea avionului Airbus A320 în Alpii Fancezi a fost confirmată de Directoratul General al Aviaţiei Civile (DGCA), potrivit RussiaToday.

„Am luat recent la cunoştinţă despre mai multe rapoarte media care speculează un incident despre care nu avem încă informaţii confirmate”, se arată într-un comunicat Germanwings.