Avion de pasageri, prăbuşit în mare. UPDATE: Testul Covid l-a scăpat pe un pasager de la moarte

O aeronavă care opera curse interne în Indonezia a dispărut de pe radare la scurt timp de la plecarea de pe aeroport.

09 ian. 2021, 12:51
Avion de pasageri, prăbuşit în mare. UPDATE: Testul Covid l-a scăpat pe un pasager de la moarte

Avion de pasageri, dispărut de pe radar.  ULTIMA ORĂ Avionul din Indonezia s-a prăbușit în mare și avea 50 de oameni la bord: Au fost descoperite rămășițele – LIVE VIDEO

UPDATE – Ministrul Transporturilor din Indonezia a anunţat că au fost intensificate căutările pentru găsirea aeronavei, subliniind că la bordul acesteia se aflau 62 de persoane.

UPDATE_ Un pasager a avut noroc şi nu a urcat în avionul prăbuşit în Indonezia. Motivul pentru care a ratat zborul
Pasagerul a rezervat un loc în avionul prăbuşit, dar a ratat zborul deoarece nu îi venise rezultatul testului PCR pentru Covid-19 PCR.  Rezultatul i-a sosit abia după ce aeronava decolase. Pasagerul era negativ pentru COVID-19, ceea ce i-ar fi permis să urce în avion.

Un oficial local a declarat pentru site-ul News.Detik.com că aeronava s-a prăbuşit în Marea Java, în apropierea Insulelor Seribu (Kepulauan), din Indonezia. Resturi ale aeronavei şi fragmente umane au fost descoperite în mare de o navă a Pazei de Coastă din Indonezia.

Avion de pasageri, dispărut de pe radar. Autorităţile aeronautice din Indonezia au anunţat, sâmbătă, că au pierdut contactul cu un avion de pasageri de tip Boeing care efectua o cursă internă. Este vorba despre un Boeing 737-500 (PK-CLC) care opera zborul Sriwijaya Air SJ182 și care a dispărut de pe radar la scurt timp după ce a decolat din Jakarta spre Pontianak. Zborul transporta 59 de pasageri, inclusiv cinci copii și un bebeluș, a relatat ziarul indonezian Republika.

Conform site-ului FlightRadar24, înainte de a dispărea, avionul a pierdut aproximativ 3.000 de metri din altitudine în mai puţin de un minut, la patru minute după decolare.

Decesele în urma accidentelor aviatice au crescut în 2020, chiar dacă au fost mai puţine zboruri

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente în care au fost implicate avioane comerciale de mari dimensiuni a crescut în 2020 la nivel mondial, chiar dacă numărul de avioane care s-au prăbuşit anul trecut a scăzut cu 50%, a anunţat vineri o firmă de consultanţă olandeză, informează joi Reuters.

Compania de consultanţă în domeniul aviaţiei To70 a informat că în 2020 au avut loc 40 de accidente care au implicat avioane comerciale de mari dimensiuni, inclusiv cinci incidente mortale, care s-au soldat cu 299 de victime. Comparativ, în 2019 s-au produs 86 de accidente, dintre care opt mortale, în care şi-au pierdut viaţa 257 de persoane.

To70 a mai anunţat că rata accidentelor fatale în cazul avioanelor de pasageri de mari dimensiuni a fost de 0,27 accidente mortale la un milion de zboruri în 2020, adică o medie de un accident mortal a fiecare 3,7 milioane de zboruri, în creştere faţă de 0,18 accidente mortale la un milion de zboruri în 2019, sau în medie un accident mortal la fiecare 5.58 milioane de zboruri.

Avion plin cu români, lovit de fulger. Pasagerii au suferit atacuri de panică
Scăderea numărului de incidente mortale în care au fost implicate avioane comerciale de mari dimensiuni a venit pe fondul unei diminuări dramatice a numărului de zboruri cu avionul pe fondul pandemiei de coronavirus. Potrivit Aviation Safety Network, în 2020 numărul de zboruri comerciale înregistrate la nivel mondial au scăzut cu 43%, până la 24,4 milioane.

Peste jumătate din numărul total al deceselor cuprinse în raportul To70 au fost înregistrate în luna ianuarie 2020, când un avion de pasageri ucrainean a fost doborât în spaţiul aerian iranian, o tragedie care a provocat decesul a 176 de persoane. Al doilea incident fatal a avut loc în luna mai, când un avion de linie pakistanez s-a prăbuşit, provocând decesul a 98 de persoane.

Cu toate acestea, în ultimele două decenii, decesele în urma accidentelor de aviaţie au scăzut în mod semnificativ, în pofida creşterii numărului curselor aeriene. De exemplu, în anul 2005 au fost înregistrate 1.015 de decese la nivel mondial. În 2017, zborurile cu avion de pasageri au înregistrat cel mai sigur sigur an din istoria consemnată la nivel mondial, cu doar 2 accidente mortale în care au fost implicate aeronave turbo-propulsoare regionale şi în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane, dar niciun accident mortal în care să fie implicate avioane comerciale de mari dimensiuni.

Aceste cifre nu au luat în calcul accidentele ce au implicat zboruri militare, de instruire, private, cargo şi elicoptere.