Avion de pasageri, scos la licitaţie de Fisc

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (Fisc) Bacău va scoate la licitaţie un avion de pasageri care a fost adus pentru reparaţii şi abandonat la Aerostar de o companie aeriană din India, la numai un an şi jumătate de la primul asemenea eveniment.

01 nov. 2013, 10:54
Avion de pasageri, scos la licitaţie de Fisc

„După un Boeing 737-200 abandonat la Aerostar Bacău de o firma nigeriană, de aceasta dată este vorba de un aparat de zbor Iliuşin – IL, al unei companii aeriene din India, ce a fost adus tot pentru reparaţii la firma băcăuană şi care, de asemenea, a fost părăsit de proprietar din lipsă de resurse financiare”, a declarat, pentru Agerpres, Mircea Muntean, directorul executiv al instituţiei.

În luna martie 2012, un avion Boeing 737-200, scos la licitaţie de statul român, prin fosta Direcţie Generală a Finanţelor Publice Bacău, fusese achiziţionat de Rodica Elena Petre, sora lui Petrică Uşurelu, administratorul firmei Piritex din judeţul Prahova. Suma oferita de cumpărător, care decisese să transforme avionul în restaurant, a fost de aproape 360.000 de lei (aproximativ 80.000 de euro).

Conform legislaţiei în vigoare, aparatele de zbor abandonate rămân în proprietatea statului român şi sunt vândute pentru recuperarea sumelor datorate de cei care le aduc la reparaţii în ţara noastră.

Citeşte şi O prahoveancă şi-a luat avion la mâna a doua cu 80.000 de euro