Avion de pasageri surprins pe o stradă din București. A fost cumpărat la licitaţie şi urmează să fie transformat în casă de vacanţă. VIDEO

Scene incredibile în Capitală! Un avion de mari dimensiuni a fost transportat de la Romaero Băneasa la Aerodromul Clinceni.

10 feb. 2024, 17:28
Avion de pasageri surprins pe o stradă din București. A fost cumpărat la licitaţie şi urmează să fie transformat în casă de vacanţă. VIDEO

Un avion McDonnell Douglas MD83 are o lungime de 45m, o capacitate de 170 de pasageri și este unul din avioanele de pasageri intens utilizate în perioada 1980-2010.

Aernova scoasă din uz va fi expusă la Aerodromul Clinceni, iar cumpărătorul, care l-a achiziţionat la o licitaţie ANAF, vrea să-l transforme într-o casă de vacanță pentru familie și prieteni.

Avion surprins pe stradă în București

Cumpărătorul aeronavei lungi de 45 de metri a povestit și cum a reușit să demonteze aripile și coada pentru a putea transporta mai ușor aparatul de zbor.

Citeste si Caz șocant! Mamă și fiică, descoperite de poștaș fără suflare! ”Stăteau acolo în frig”

Procesul prin care avionul a fost adus în stadiul de a putea fi transportat în siguranță pe șosea, printre maşini, a fost unul dificil, iar, când n-a mai avut ajutor, proprietarul a trebuit să se descurce să-l dezmembreze singur. Transportul a durat un an și fost realizat în mai multe tranșe.

După ce l-am cumpărat, am început să studiez cum să-l fac bucăți ca să îl pot remonta. Pentru coadă am apelat la specialiști în aviație, pentru aripi nu am avut parte de ajutor și, după ce m-am învârtit luni intregi în jurul lui gândindu-mă care e ideea cea mai bună, am găsit eu o soluție. Am tăiat eu cu circularul în câteva zile„, a declarat Costin Gavrilescu, proprietarul aeronavei.

Citeste si Cine plăteşte amenda în cazul în care un pasager nu poartă centura de siguranţă