AVION de vânătoare, PRĂBUŞIT în Rusia. Pilotul a murit

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit, duminică, în sudul Rusiei în timpul unui zbor de antrenament, provocând moartea pilotului, a declarat pentru mass-media ruse şeful forţelor aeriene, relatează AFP.

27 iul. 2014, 09:15
AVION de vânătoare, PRĂBUŞIT în Rusia. Pilotul a murit

‘A avut loc un accident, iar pilotul este mort’, a anunţat Viktor Bondarev, citat de agenţia Interfax, scrie Agerpres.

‘Am deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Primele elemente indică faptul că accidentul a fost cauzat de o defecţiune tehnică’, a precizat el.

‘Avionul MiG-29 s-a prăbuşit în timpul unui zbor de pregătire în regiune Astrahan’, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konacenkov, citat de Interfax.

Directorul de zbor i-a ordonat pilotului să se catapulteze, însă pilotul, în încercarea de a salva avionul, nu a ascultat ordinul şi a murit’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În iunie 2011, un alt MiG-29 s-a prăbuşit în aceaşi regiune în timpul unui zbor de antrenament, cei doi piloţi aflaţi la bord pierzându-şi viaţa. În 2012, un alt MiG-29 s-a prăbuşit în estul Siberiei.

Lansat la începutul anilor 1980, avionul de vânătoare MiG-29, încă în serviciu în cadrul forţelor aeriene ruse, este exportat în numeroase ţări, precum India, Iran, Siria şi Ucraina.

CITEŞTE ŞI Putin, făcut VINOVAT de DOBORÂREA avionului malaezian în estul Ucrainei