AVION DOBORÂT UCRAINA. Presa rusă: Aeronava în care se afla VLADIMIR PUTIN ar fi fost ţinta rachetei

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, doborât joi de o rachetă în estul Ucrainei, este posibil să fi fost confundat cu avionul preşedintelui rus Vladimir Putin, a relatat postul public al televiziunii ruse Pervîi Kanal, citând, sub rezerva anonimatului, o sursă din cadrul Agenţiei federale ruse de transporturi aeriene (Rosaviaţia).

18 iul. 2014, 09:59
AVION DOBORÂT UCRAINA. Presa rusă: Aeronava în care se afla VLADIMIR PUTIN ar fi fost ţinta rachetei

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Avionul care îl aducea acasă pe Vladimir Putin din turneul său de şase zile în America Latină s-ar fi intersectat într-un punct şi pe acelaşi culoar cu Boeing-ul malaezian în apropiere de Varşovia, la o altitudine de 10.100 de metri, indică Ria Novosti, potrivit Agerpres.

Avionul preşedintelui rus a trecut pe acolo la ora 16:21 (ora Moscovei), iar Boeing-ul la 15:44 (ora Moscovei).

Putin: Catastrofa aeriană din Ucraina arată necesitatea unei REGLEMENTĂRI URGENTE a crizei

Aspectul celor două avioane putea fi confundat şi culorile erau practic identice la mare distanţă, a explicat aceeaşi sursă, solicitând anonimatul.

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA.  Avionul de linie Boeing 777 al Malaysia Airlines, pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit joi la Snejnoe, în regiunea Doneţk (estul Ucrainei), teatrul unor intense confruntări între trupele guvernamentale ucrainene şi rebelii separatişti proruşi.

Directorul Rosaviaţia, Aleksandr Neradko, a refuzat să comenteze în legătură cu posibilitatea intersectării rutelor celor două avioane.

AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Cum arată ARMA cu care a fost doborât avionul malaezian FOTO şi VIDEO

‘Rosaviaţia niciodată şi în nicio circumstanţă nu comentează sau nu face publice informaţii despre ruta de zbor a aeronavei preşedintelui rus‘, a subliniat el.

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA.  Unii experţi ruşi au pus la îndoială această versiune, atribuind-o speculaţiilor din domeniul teoriei conspiraţiei, indicând că şeful statului rus nu ar fi riscat să se aventureze prin zona de ostilităţi din estul Ucrainei chiar şi la o altitudine de peste 10.000 de metri