Avion în flăcări, pe aeroportul din Castellon. Un Boeing al British Airways a luat foc pe pistă VIDEO

Un incendiu a izbucnit luni, 23 noiembrie, la bordul unui Boeing 747-400 pe aeroportul Castellon-Costa Azahar din Spania. Potrivit conducerii aeroportului, nimeni nu a fost rănit.

23 nov. 2020, 17:58
Avion în flăcări, pe aeroportul din Castellon. Un Boeing al British Airways a luat foc pe pistă VIDEO

Avion în flăcări pe unul dintre cele mai noi aeroporturi ale Spaniei, deschis abia în 2011. Incidentul a avut loc pe aeroportul Castellon-Costa Azahar, din estul Spaniei. Potrivit The Express, care citează surse din cadrul echipelor de pompieri, nu erau pasageri la bord, iar avionul era în afara programului de funcţionare.

Citeşte şi Poveste emoţionantă, trăită la înălţime. Primul cuplu fiică-mamă care a pilotat un avion de linie, istoria lor este fascinantă

Conducerea aeroportului a confirmat incidentul pe Twitter şi a adăugat că nu au fost persoane rănite, iar incendiul a fost stins în timp util.

Avion în flăcări, imagini de pe pistă:

Unul dintre cele mai grave incidente cu un avion în flăcări pe pistă s-a consemnat primăvara trecută, pe 5 mai, la câteva minute după decolarea de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova cu destinaţia Murmansk (nord), un avion Superjet 100 a făcut cale întoarsă pentru o aterizare de urgenţă, cu rezervoarele pline, în cursul căreia trenul de aterizare s-a rupt şi coada avionului a luat foc în urma contactului cu pista.

Din cei 78 de pasageri şi membri ai echipajului, 41 au murit. Ambii piloţi au supravieţuit, la fel ca majoritatea pasagerilor din partea din faţă a aeronavei.