Avion lovit de grindină în Italia. A reuşit cu greu să aterizeze

Un avion ce decolase din Londra a fost serios avariat, după ce a fost lovit de o furtună cu grindină în timp ce ateriza pe un aeroport din Italia.

08 aug. 2022, 23:25

Avion lovit de grindină în Italia. Este vorba despre Airbus A321N, care a aterizat pe aeroportul din Catania. Avionul a fost grav avariat.

Avion lovit de grindină în Italia. A fost serios avariat

Aeronana aparţine companiei aeriene Wizz Air şi decolase de pe aeroportul din Gatwick, Londra. În timp ce ateriza pe aeroportul din Catania, avionul a fost lovit de o furtună cu grindină, anunţă pagina de Facebook Sicilia in Volo.

După o lună cu temperaturi caniculare, săptămâna a început în Sicilia cu furtuni şi ploi torenţiale. Meteorologii anunţă că vremea rea va continua până joi.

Citeşte şi Femeie moartă în avion. Copiii şi soţul au fost martori la tragedie: „A fost extrem de traumatizant pentru familie”

Biletele de avion, mai scumpe decât anul trecut. Ce creştere se înregistrează în 2022

Biletele de avion sunt mai scumpe în acest an decât anul trecut. Conform datelor centralizate de Kiwi.com, numărul rezervărilor efectuate până în prezent pe platforma online, pentru vara aceasta, îl depăşeşte pe cel consemnat în vara anului trecut, cu 18,2%.

Pe de altă parte, în România, în lunile iunie – iulie, s-a majorat numărul anulărilor de zboruri, realizate de companiile aeriene, la 4,09%, comparativ 1,39% în intervalul aprilie – mai. În acelaşi timp, există o creştere voluntară a ratei anulărilor din partea pasagerilor, care a ajuns la 4,58% în ultimele două luni, comparativ cu 3,63% în lunile aprilie şi mai.

„Românii au ales AirHelp Plus, un serviciu care îi ajută să primească despăgubiri în eventualitatea unui zbor întârziat sau anulat, cu 78% mai mult în lunile iunie-iulie faţă de perioada primăverii. Serviciul Blue Ribbon, care ajută la trackingul şi returnarea rapidă a bagajului pierdut sau întârziat, a fost achiziţionat cu 24,4% mai mult decât în aprilie-mai„, precizează compania, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii platformei susţin că, în lunile de toamnă, preţurile biletelor de avion ar urma să scadă, astfel: cu 12,6% în septembrie, respectiv cu 34,4% în lunile octombrie şi noiembrie.

Potrivit sursei citate, destinaţiile preferate de către români în vara 2022 sunt ţările europene,cu Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Grecia şi Franţa în Top 5.

În ceea ce priveşte Europa, numărul rezervărilor înregistrate pe platforma online, pentru luna iulie, s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă din 2021, iar românii se află pe locul 6, după francezi şi germani, dar înaintea americanilor sau spaniolilor. Tot la nivel european, rata de anulare a zborurilor din partea companiilor aeriene este de 4,19%, în lunile iunie şi iulie, aproape dublă faţă de cea consemnată în aprilie – mai, de 2,32%.

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Cehia şi cu peste 1.500 de angajaţi la nivel global. Platforma înregistrează zilnic două miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informaţiile globale de zboruri pentru a oferi clienţilor opţiuni de rute şi costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc.

Citeşte şi Ce alimente nu trebuie să consumi înainte de a zbura cu avionul. Pilot: „În special dacă vom călători cu o companie low cost!”