Ce alimente nu trebuie să consumi înainte de a zbura cu avionul. Pilot: „În special dacă vom călători cu o companie low cost!”

Pilotul Cezar Osiceanu a explicat ce reguli trebuie să respecte pasagerii pentru a avea o alimentaţie corectă înaintea unui zbor cu avionul.

25 iul. 2022, 14:24
Ce alimente nu trebuie să consumi înainte de a zbura cu avionul. Pilot: „În special dacă vom călători cu o companie low cost!”

Cezar Osiceanu a vorbit despre ce alimente nu trebuie să consumi înainte de a zbura cu avionul, în condiţiile în care o serie de companii aeriene au început să ofere din nou meniuri copioase, în speranţa de a atrage cât mai mulţi pasageri după pierderile înregistrate din cauza pandemiei de COVID-19.

„Haideți să vorbim și despre alimentația pasagerului. Până în pandemie, companiile de linie se lăudau cu meniurile și băuturile de tot felul oferite la bord, iar cele low cost cu o pizza, la destinație, pe banii… pasagerului bineînțeles. Pandemia a scos complet alimentația la bordul curselor, oferind doar apă, ceai și cafea.

De la începutul anului 2022 însă, o serie de companii de linie au reînceput să ofere meniuri copioase pasagerilor. Este bine de știut că nu este bine să mâncam alimente fermentabile cu minimum 12 ore înainte de ora de prezentare la aeroport. De asemenea, nu este bine să mâncam sărat cu minimum 12 ore înainte de ora de prezentare la aeroport, în special dacă vom călători cu companii low cost”, a spus pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News.

Citeşte şi: Lufthansa, în pragul colapsului: o însoţitoare de bord dă din casă: „Problemele companiei sunt autoprovocate. Se va prăbuşi ca un castel de cărţi de joc”

Recent, Cierra Mistt, o însoțitoare de zbor devenită celebră datorită mesajelor publicate pe reţeaua TikTok, a explicat de ce călătorii ar trebui pe cât posibil consumarea de cafea și ceai la bordul avionului.

Citeşte şi: Cum arată compartimentele secrete din avion în care au acces doar piloţii şi stewardesele. „Unii pasageri cred că sunt WC-uri şi încearcă să le deschidă”

În videoclipul urmărit de peste şapte milioane de utilizatori, tânăra a spus de ce membrii echipajului nu beau niciodată ceai sau cafea în avion.

„Nu bem niciodată cafeaua sau ceaiul în avion, decât dacă suntem super disperați!

Apa pe care o folosim pentru cafea și ceai provine din același loc, și ghiciți ce? Nu se curăță niciodată!

Și, deși compania aeriană le poate spune pasagerilor că face teste regulate de calitate a apei, nouă ni se spune că durează între șase și nouă luni pentru ca un singur test să fie făcut într-un avion”, a explicat Cierra Mistt.

„Nu vor curăța rezervorul decât dacă găsesc ceva”, a adăugat ea.

Citeşte şi: De ce nu e bine să bei cafea sau ceai în avion? Secretul pe care numai stewardesele şi piloţii îl ştiu