Elicopter militar american prăbuşit în mare, în largul Insulei Okinawa. Şapte răniţi UPDATE

Un elicopter al armatei americane s-a prăbuşit în mare, în apropiere de insula niponă Okinawa, miercri. Membrii echipajlui sunt daţi dispăruţi.

12 aug. 2015, 10:45
Elicopter militar american prăbuşit în mare, în largul Insulei Okinawa. Şapte răniţi UPDATE

Update 13: 57 La bordul aparatului se aflau 17 pesoane şi toate au scăpat cu viaţă din accident

Update 13:55 Șapte membri ai echipajului elicopterului militar american au fost răniți după ce aparatul de zbor s-a prăbușit miercuri în largul insulei japoneze Okinawa,

Paza de coastă a Japoniei a confirmat accidentul şi a trimis echipe de salvare la locul catastrofei, dar nu a dat deocamdată detalii despre accident.

Elicopterul, model UH-60, s-a prăbușit în momentul în care încerca să aterizeze pe o navă militară americană aflată în largul Japoniei, la 30 de kilometri de baza aeriană Kadena, a informat Kyodo.

NTV a transmis că doi membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi. „Am primit o informaţie despre un aparat de zbor care s-a prăbuşit în apă, în estulInsulei Okinawa. Am trimis în zonă nave de patrulă şi avioane, la cererea armatei americane”, a informat o oficialitate a Pazei de Coastă nipone.

Deocamdată, nu se ştie câţi oameni se aflau exact în elicopter şi nici cauzele catastrofei. 

Okinawa adăposteşte mai mult de jumătate din personalul militar american, de 47.000 de membri – staţionat în Japonia, în cadrul unei alianţe de apărare.