Avion militar sirian doborât de Turcia: Damascul denunţă „o agresiune flagrantă”

Siria a denunțat duminică o "agresiune flagrantă" din partea Turciei, pe care o acuză că a doborât un avion militar sirian în regiunea frontalieră Kassab, din nord-vestul țării.

RomaniaTV.net
23 mart. 2014, 14:03
Avion militar sirian doborât de Turcia: Damascul denunţă „o agresiune flagrantă”

”Într-o agresiune flagrantă care a evidențiat implicarea premierului (turc Recep Tayyip) Erdogan în susținerea grupărilor teroriste, apărarea antiaeriană turcă a doborât un avion militar sirian care urmărea grupuri teroriste în interiorul teritoriului sirian, la Kassab”, a declarat o sursă militară de la Damasc, potrivit Agerpres.

Pilotul avionului a reușit să se catapulteze și s-a salvat, potrivit aceleiași surse.

Regimul de la Damasc îi numește ‘teroriști’ pe toți opozanții și rebelii care luptă pentru răsturnarea președintelui Bashar al-Assad de la putere.

La rândul său, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a felicitat armata turcă pentru doborârea avionului militar sirian și a avertizat că riposta Turciei va fi sporită în alte cazuri de încălcare a spațiului său aerian de către Siria.

Un avion militar sirian a fost doborât duminică de către apărarea antiaeriană turcă în timp ce bombarda un grup de rebeli care încercau să preia controlul asupra unui post frontalier în nord-vestul Siriei, a anunțat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizație neguvernamentală cu sediul la Londra).

Informația a fost confirmată de postul de televiziune turc NTV, care citează oficiali turci. Conform acestora, avionul a violat spațiul aerian al Turciei.