Avion militar ucrainean cu 14 persoane la bord, doborât în apropiere de Kiev. Nu există supraviețuitori

Un avion militar urainean, în care se aflau 14 persoane la bord, a fost doborât lângă localitatea Trîpillea, la aproximativ 50 de kilometri de Kiev. Nu există supraviețuitori.

24 feb. 2022, 15:47
Avion militar ucrainean cu 14 persoane la bord, doborât în apropiere de Kiev. Nu există supraviețuitori

Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă a transmis că avionul militar s-a prăbuşit în apropierea satului Trypillia, la circa 50 de kilometri sud de capitala Ucrainei.

Până în acest moment autorităţile ucrainene au confirmat moartea a cel puţin cinci persoane în acest incident.

Nu se cunoaşte, până în acest moment, cauza prăbuşirii, dar probabil avionul ucrainean a fost doborât de armata rusă.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că trupe ruseşti au atacat un aerodrom din apropierea capitalei ucrainene Kiev, cel puţin trei elicoptere ruseşti fiind ulterior doborâte. Cu toate astea, nu a existat nicio confirmare independentă a informaţiilor potrivit cărora trupe ruseşti au preluat controlul asupra aeroportului. Un consilier al ministrului ucrainean de interne, Anton Heraşcenko, a redistribuit pe Facebook videoclipuri cu ceea ce a spus că sunt elicoptere ruseşti care au fost doborâte. Aerodromul Hostomel este situat la aproximativ 30 de kilometri nord-vest de centrul capitalei ucrainene.

Citește și Forţele militare ruse au ajuns în zona Kiev. Elicoptere militare survolează cerul capitalei Ucrainei

Citește și Primii refugiați ucraineni au ajuns în România. Primarul din Sighetu Marmației: Nu sunt cereri de găzduire, ei vor să ajungă în Polonia și Cehia