Avertizare de atac aerian în Kiev. Forţele militare ruse au ajuns în zona capitalei Ucrainei. Elicoptere militare ruse survolează cerul. Sirenele răsună în tot oraşul

Forţe ruse au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei. Autorităţile capitalei ucrainene au emis o avertizare de atac aerian.

24 feb. 2022, 17:00

Forţele militare ruse au au pătruns în regiunea Kievului dinspre Belarus pentru a efectua un atac cu rachete Grad asupra unor ţinte militare, a anunţat joi Serviciul ucrainean de pază a frontierei într-un comunicat, citat de AFP.

Grănicerii, fără a preciza natura acestei incursiuni terestre, au adăugat că ea a avut loc prin postul de control Vilcia, situat la circa 150 km nord de capitala ucraineană.

„Trupele ruse au încălcat graniţa de stat. Echipamentul de război al inamicului a trecut prin punctul de frontiera Vilcia”, a indicat Serviciul ucrainean de frontieră.

Autorităţile din Kiev au emis o avertizare de atac aerian. Toţi locuitorii Kievului sunt sfătuiţi să caute adăposturi subterane. Sirenele se aud în tot oraşul, informează CNN.

Forţele militare ruse au ajuns în zona Kiev. Elicoptere militare survolează cerul capitalei Ucrainei. Imagini impresionante

Ministerul ucrainean de Interne a anunţat că Rusia a preluat controlul asupra Aeroportului internaţional Antonov din oraşul Hostomel, în urma unui atac aerian cu elicoptere de tip Mi-8. Oraşul se află la doar 23 de kilometri de capitala Kiev.

Pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini în care elicopterele Armatei ruse arată oraşul Hostomel din apropiere de Kiev.

O jurnalistă AFP a constat că mai multe elicoptere neidentificate zburau în grup, la altitudine joasă, la periferia Kievului.

Potrivit unor informaţii neconfirmate este vorba despre un zbor în grup care provine din Belarus, scrie news.ro.

Citeşte şi: Momentul în care este doborât un avion rusesc, în Lugansk. Ucrainenii spun că este al şaptelea aparat distrus joi

Ministerul Apărării din Belarus, un aliat al Rusiei, a anunţat închiderea spaţiului aerian belarus deasupra frontierei ucrainene, în sud,  – începând de la ora 9.00 GMT (11.00, ora României). Minskul a închis acest spaţiu aerian cu scopul de a ”garanta securitatea folosirii spaţiului aerian” al Belarusului.

Citeşte şi: Ucraina, lovită de al doilea val de rachete. Sirenele de război sună iar în toată ţara VIDEO

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de „abuzuri” şi „genocid” din partea guvernului ucrainean.

În ultimele ore au fost bombardate mai multe oraşe din Ucraina.