Avion prăbuşit, anunţă CNN. Transporta teste Covid-19 către o zonă săracă

Un pilot s-a prăbușit într-un lac în timp ce încerca să ducă teste COVID-19 într-o zonă săracă. Aeronava pe care o pilota s-a defectat în timpul zborului spre un sat izolat din Indonezia pentru a livra kituri de testare pentru COVID-19, relatează CNN.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 11:08
Avion prăbuşit, anunţă CNN. Transporta teste Covid-19 către o zonă săracă

Joyce Lin, în vârstă de 40 de ani a decolat marți dimineață de pe aeroportul din Sentani, în provincia Papua. Ea era parte a unei organizații umanitare creștine care se ocupă de ajutorarea oamenilor din zone izolate și cu puțină capacitate de a se apăra de amenințări precum noul coronavirus.

Un avion care transporta materiale medicale s-a prăbuşit lângă aeroport. Cel puţin patru persoane erau la bord 

Lin încerca să ajungă la Mamit, pentru a livra teste de coronavirus unei clinici locale. La câteva minute de la decolare ea a anunțat o urgență turnului de control.

Avionul s-a prăbușit în lacul Sentani, iar scufundătorii care au încercat să o salveze după prăbușire au confirmat decesul său. Femeia era singură la bordul aeronavei. 

Lin lucrase în Indonezia în ultimii doi ani și s-a alăturat organizației Mission Aviation Fellowship după un deceniu în care a lucrat ca specialist IT.

Citeşte şi Avion cu produse destinate combaterii COVID-19, doborât de o rachetă. Şase oameni au fost ucişi