Avion prăbuşit în Marea Baltică, toţi pasagerii au murit. NATO a ridicat avioanele de luptă de la sol

Un avion privat de tipul Cessna 551 s-a prăbuşit duminică seară în Marea Baltică în largul coastelor Letoniei, au anunţat serviciile de urgenţă suedeze, după ce NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza aparatul ce zbura într-un mod neobișnuit, transmite Reuters.

05 sept. 2022, 16:49
Avion prăbuşit în Marea Baltică, toţi pasagerii au murit. NATO a ridicat avioanele de luptă de la sol

Un avion privat s-a prăbușit în Marea Baltică în circumstanțe misterioase, după un zbor care a determinat NATO să ridice avioane de vânătoare de la sol. Nu se știe nimic despre oamenii care se aflau la bord și nici de ce aparatul nu a oprit la destinația anunțată, relatează BBC.

Aeronava de mici dimensiuni decolase din sudul Spaniei și transporta o familie spre Köln, Germania. Nu a oprit la destinație, ci a continuat să zboare spre nordul Europei.

Controlorii de trafic aerian au încercat în zadar să stabilească contactul cu echipajul. Piloții NATO care au urmărit avionul spun că nu au văzut pe nimeni în cabina de pilotaj.

„Aeronava zbura din Spania către Köln, dar în timpul zborului aeronava și-a schimbat ruta”, a precizat Autoritatea Aviației Civile din Letonia, într-un comunicat.

„Controlarii de trafic aerian nu au putut comunica cu echipajul aeronavei”, se mai arată în comunicat. Oficialii letoni adaugă că avionul Cessna 551 era înregistrat în Austria, dar proprietarul se afla în Spania.

Tragedie aviatică! Avion prăbuşit la decolare. Sunt patru morţi

Site-ul FlightRadar24 a precizat că aeronava a decolat din orașul spaniol Jerez de la Frontera la ora 12:56 GMT. La 17:37 a început să piardă viteză și altitudine. Potrivit ziarului german Bild, avionul raportase probleme de presurizare după decolare. Echipe de salvare din Letonia, Suedia și Lituania au sosit în zona accidentului la scurt timp după anunțul că avionul s-ar fi prăbușit în mare, în apropierea orașului leton Ventspils.

„Aeronava s-a prăbușit „când a rămas fără combustibil”, a spus șeful operațiunii de căutare și salvare din Suedia, Lars Antonsson, adăugând că „nu au fost găsite rămășițe umane” la locul prăbușirii.

„Nu avem absolut nicio explicație, putem doar să speculăm” despre ceea ce s-a întâmplat, a spus Antonsson. El a adăugat că oamenii aflați la bordul avionului au avut „ în mod clar” probleme.

Avion prăbuşit, pasagerii au murit pe loc. Imagini cu momentul impactului VIDEO

Conform datelor de pe website-ul FlightRadar24, avionul, înmatriculat în Australia, a decolat de la Jerez, în sudul Spaniei, la ora 12:56 GMT, cu o destinaţie necunoscută. După ce a făcut două întoarceri, la Paris şi Koln, s-a îndreptat către Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. La ora 17:37 GMT a început să piardă rapid viteză şi altitudine. „Am aflat că avionul s-a prăbuşit la nord-vest de oraşul leton Ventspils. A dispărut de pe radar”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă suedeze, citat de Agerpres. Avioane de vânătoare ale NATO au fost mai devreme ridicate de la sol de la o bază din Lituania pentru a monitoriza avionul, din cauza cursului neobişnuit al acestuia. Potrivit sursei suedeze, piloţii avioanelor de vânătoare au raportat că nicio persoană nu era vizibilă în cabina de pilotaj a avionului Cessna