Avion prăbuşit în Rusia, într-o zonă greu accesibilă. Şase persoane şi-au pierdut viaţa

Un avion Antonov An-26 s-a prăbuşit în Extremul Orient rus, toate cele şase persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, potrivit unor surse din echipele de intervenţii.

23 sept. 2021, 12:22
Avion prăbuşit în Rusia, într-o zonă greu accesibilă. Şase persoane şi-au pierdut viaţa

Serviciile Ministerului de Urgenţă au declarat că rămăşiţele acestui avion prăbuşit au fost descoperite într-o zonă greu accesibilă, fiind trimisă o echipă de intervenţie la faţa locului.

Aparatul, cu o vechime de 42 de ani, care aparţinea unei societăţi ce efectua verificări tehnice pe aeroporturile ruse, a dispărut de pe ecranele radarelor din Habarovsk miercuri, potrivit TASS, preluată de Then24.

Ministerul a indicat că soarta echipajului rămâne deocamdată necunoscută, dar agenţiile de presă TASS şi Interfax citează o sursă din acelaşi minister care afirmă că cercetări preliminare sugerează că niciuna dintre persoanele aflate la bord nu a supravieţuit.

Citește și Avion prăbuşit. În el se afla un martor important în procesul lui Benjamin Netanyahu

Normele de securitate ale aviaţiei ruse s-au îmbunătăţit în ultimii ani, dar accidentele care implică, în special, avioane învechite în regiuni îndepărtate nu sunt rare. În luna iulie, 28 de persoane la bordul unui aparat similar An-26 şi-au pierdut viaţa într-un accident în Kamceatka, de asemenea în Orientul Îndepărtat rus.

Citește și Un avion a luat foc în zbor şi s-a prăbuşit. Imagini şocante cu momentul impactului