AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Mircea Duşa: Nu se impune o şedinţă CSAT

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a explicat vineri că nu se impune întrunirea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în cazul accidentului aviatic din Ucraina, pentru că zborul era unul civil.

18 iul. 2014, 11:44
AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Mircea Duşa: Nu se impune o şedinţă CSAT

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA.  ‘Este un zbor civil şi pentru un asemenea lucru nu ar fi necesară o şedinţă a CSAT. Sigur, este un eveniment deosebit şi numai o minte bolnavă poate să lanseze o rachetă’, a declarat Mircea Duşa, prezent la inaugurarea Blocului operator al Secţiei Clinice Dermatovenerologie şi a Secţiei de Radioterapie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’.

CITEŞTE ŞI AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Ultima poză înainte de moarte. Fotografia făcută de un pasager al zborului MH17

El a adăugat că Armata Română ‘nu trebuie să fie în alertă’ în această situaţie şi că, deocamdată, nu comentează acest accident aviatic.

‘Lucrurile sunt incerte şi trebuie să fim ponderaţi. E un eveniment deosebit, dar trebuie condamnat faptul că şi-au pierdut viaţa 295 de oameni. Până la o anchetă tehnică şi care are girul echidistanţei de a stabili ce s-a întâmplat cu acel avion, eu nu aş face comentarii’, a afirmat ministrul Mircea Duşa.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

CITEŞTE ŞI: Avionul PRĂBUŞIT în Ucraina: Convorbirea care DOVEDEŞTE CĂ TERORIŞTII AU DOBORÂT aeronava