Avion răsturnat pe pistă, la aterizare. În ciuda imaginilor dramatice cu epava, toţi pasagerii au scăpat miraculos cu viaţă VIDEO

Un avion de tip Fokker 50, deținut de compania somaleză Jabba Airways s-a prăbușit și s-a răsturnat în timpul aterizării pe aeroportul din capitala Somaliei, Mogadiscio, dar niciunul dintre cei 33 de pasageri și membri ai echipajului nu a fost rănit.

18 iul. 2022, 18:32
Avion răsturnat pe pistă, la aterizare. În ciuda imaginilor dramatice cu epava, toţi pasagerii au scăpat miraculos cu viaţă VIDEO

Imagini dramatice realizate la locul accidentului, arată fum negru și gros care se ridică deasupra epavei, în timp ce pompierii se luptă cu flăcările care au cuprins avionul răsturnat în timpul manevrelor de aterizare.

Avionul de pasageri opera pe o rută internă între orașul Baidoa și capitala Mogadiscio. Miraculos, niciunul dintre cei 33 de pasageri şi membri ai echipajului prezenţi la bord nu a avut de suferit.

Un raport care să indice cauza accidentului nu este încă disponibil, dar se menţionează că avionul avea o vechime de 30 de ani. Potrivit informațiilor din ziarele locale, accidentul a fost cauzat de o rafală puternică de vânt, în timpul manevrelor de aterizare.

La scurt timp după accident, pe rețelele de socializare au apărut înregistrări video și fotografii ale aeronavei.

Citeşte şi Verdict în cazul avionului ucrainean prăbușit în Grecia: transporta 12 tone de arme

Jubba Airways este o companie aeriană somaleză, care operează zboruri interne de pasageri și de tip cargo în interiorul țării, precum și în Orientul Mijlociu. Compania aeriană are sediul în prezent în Nairobi, Kenya, scrie BBC.

Citeşte şi Cum arată compartimentele secrete din avion în care au acces doar piloţii şi stewardesele. „Unii pasageri cred că sunt WC-uri şi încearcă să le deschidă”