Avion Tarom lovit de fulger la puțin timp de la decolare. Piloţii au decis să revină la aeroportul „Henri Coandă”

Piloţii unui avion TAROM care efectua un zbor pe ruta Bucureşti - Chişinău au decis să revină pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din Bucureşti deoarece avionul a fost lovit de fulger.

25 mart. 2024, 10:02
Avion Tarom lovit de fulger la puțin timp de la decolare. Piloţii au decis să revină la aeroportul „Henri Coandă”

Cursa Bucureşti/Otopeni – Chişinău, cu un Boeing 737-700, a avut, duminică seară, 3 ore şi 10 minute de întârziere din motive tehnice, precizează TAROM. La scurt timp de la decolare, avionul a fost lovit de fulger. În aceste circumstanţe, odată cu informarea primită de la piloţi, s-a renunţat la zbor, iar avionul Boeing 737- 82R a revenit la sol, în Bucureşti, şi a fost trimis la inspecţie tehnică, potrivit Mediafax.

Citește și: Momentul în care un avion este lovit de fulger la scurt timp de la decolare – VIDEO

Cei 53 de pasageri ai zborului RO209 au fost debarcați și transportaţi cu un alt avion, un Boeing 737-700NG. Avionul a decolat de pe aeroportul ”Henri Coandă” (Otopeni) din capitală în jurul orei 00:30.

Citește și: VIDEO Fotbalist ucis de fulger pe teren, în Indonezia. A picat secerat în câteva secunde

Avioanele sunt lovite des de fulgere în timpul zborului, însă nu au daune mari, deoarece structura lor este gândită să depăşească acest tip de incidente. Avioanele comerciale sunt construite cu măsuri de siguranţă specifice pentru a face faţă fulgerelor.