Avion Tarom Bucureşti-Barcelona întors din drum după ce un geam s-a fisurat. Primarul Constanţei a povestit ce s-a întâmplat

Publicat: Joi, 26 Aprilie 2018 10:21 // Actualizat: Joi, 26 Aprilie 2018 14:42 // Sursa: romaniatv.net

Un avion Tarom, având 105 persoane la bord, a revenit pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni după ce un geam s-a fisurat, potrivit România TVAvionul decolase joi dimineaţă de pe Aeroportul Henri Coandă cu destinaţia Barcelona.  Compania Tarom a precizat pentru news.ro că siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol. Primarul Constanţei s-a aflat în avionul care a revenit la Bucureşti din cauza geamului fisurat: S-a auzit un zgomot similar cu cel pe care îl face o cutie de răcoritoare atunci când o scapi pe jos

UPDATE Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, s-a aflat în avionul Tarom cu destinaţia Barcelona şi care a revenit pe Aeroportul Henri Coandă la o oră de la decolare, el spunând că nimeni dintre cei aflaţi la bordul aeronavei nu a avut de suferit şi toată lumea a rămas liniştită după producerea incidentului. El a spus că în momentul fisurării geamului s-a auzit un zgomot similar celui făcut de o cutie de suc scăpată pe jos şi că reacţia personalului de la bord a fost admirabilă, totul desfăşurându-se cu calm şi profesionalism.

"În timp ce ne îndreptam spre Barcelona, la un moment dat, s-a auzit un zgomot similar cu cel pe care îl face un laptop sau o cutie de răcoritoare atunci când o scapi pe jos. Evident că a fost neobişnuit cu atât mai mult cu cât în avion există un zgomot de fond. Am fost aproape de locul în care doamna a remarcat imediat că a apărut o fisură, la început în geamul exterior. A anunţat de îndată personalul însoţitor, reacţia a fost admirabilă, exemplară. Au comunicat foarte bine personalul de bord cu comanda aeronavei, comandantul a luat decizia de a întoarce nava către aeroport, iar comunicarea întregului personal a fost excepţională", a afirmat Decebal Făgădău, citat de News.ro.

El a spus că toţi pasagerii au fost liniştiţi şi nimeni nu a avut de suferit, totul desfăşurându-se cu calm şi profesionalism. 

"Toată lumea a fost liniştită. Nu a avut nimeni absolut nimic de suferit, totul s-a desfăşurat cu calm şi cu profesionalism. Îi felicit pe cei de la compania Tarom atât pentru comunicarea din timpul incidentului şi pe drumul de întoarcere, dar şi comunicarea după ce am fost preluaţi din aeronavă şi aduşi către aeroport. În momentul de faţă suntem îmbarcaţi într-o altă aeronavă, toată lumea este în siguranţă. Nota zece pentru reacţia Taromului într-un incident destul de neobişnuit, dar fermitatea repetării procedurii este admirabilă. Toată lumea a înţeles că s-a luat cea mai bună decizie pentru siguranţa pasagerilor", a precizat Decebal Făgădău.

El merge într-o vacanţă de două zile la Barcelona, împreună cu familia.

______________

Cursa Tarom RO421 decolase la ora 8.49 de pe Aeroportul Henri Coandă şi la ora 10.40 trebuia să aterizeze la Barcelona. Conform flightradar24.com, la ora 9.50 aeronava, ora locală, s-a întors pe Aeroportul din Otopeni din cauza unui geam fisurat.

Conform reprezentanţilor Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, citaţi de news.ro, avionul a aterizat în siguranţă, iar pasagerii au fost transferaţi în terminalul aeroportului, în zona de îmbarcare.

Compania Tarom a precizat că este vorba despre o cursă Bucureşti - Barcelona, operată cu o aeronavă de tip BOEING 737-700, care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă  şi s-a întors din drum după aproximativ o oră de zbor, din cauza unei uşoare fisuri apărute la unul dintre geamurile cabinei de pasageri.

"Decizia comandatului respectă procedura stipulată în manualul de zbor al aeronavei. Siguranţa pasagerilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă. Aeronava a aterizat în deplină siguranţã pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pasagerii au fost debarcaţi, primesc asistenţă la sol şi vor decola în scurt timp către destinaţia iniţială", a anunţat compania Tarom, care îşi cere scuze pentru inconvenient.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avion geam spart avion intors din drum avion Tarom
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H