Avionul ce urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza. Cursa, redirecţionată la Iaşi

Aeronava care urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă de la Ierusalim nu a putut ateriza, sâmbătă seară, pe aeroportul sucevean din cauza condiţiilor meteorologice, astfel că zborul a fost redirecţionat spre Aeroportul din Iaşi.

RomaniaTV.net
14 apr. 2012, 18:59
Avionul ce urma să aducă la Suceava Lumina Sfântă nu a putut ateriza. Cursa, redirecţionată la Iaşi

Sâmbătă seară, la Aeroportul Suceava erau sute de preoţi din judeţe ale Moldovei şi din Cernăuţi care aşteptau Lumina Sfântă şi care au fost foarte dezamăgiţi când au auzit anunţul că avionul nu poate ateriza pe Aeroportul din Suceava şi că va fi redirecţionat la Iaşi.

O parte dintre aceştia au spus că se duc înspre Iaşi şi că speră să ia de acolo Lumina Sfântă pe care să o ducă apoi la bisericile lor, în timp ce alţii spuneau că vor merge duminică să ia lumină de la Arhiepiscopia Sucevei.

În schimb, preoţii veniţi din Cernăuţi au spus doar atât: „Amu, plecăm acasă!”.

Autorităţile sucevene au luat în calcul varianta de rezervă a Aeroportului din Iaşi, astfel că au trimis dinainte acolo o maşină care va prelua delegaţia din Suceava aflată în avionul care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim, formată din preotul Cătălin Axinte, consilier al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, şi Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Maşina urmează să aducă delegaţia cu Lumina Sfântă aproape de miezul nopţii la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, unde slujba de Înviere va fi oficiată de către IPS Pimen Suceveanu, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care o va împărţi apoi credincioşilor.

Lumina Sfântă de la Ierusalim urma să ajungă, sâmbătă seară, cu o aeronavă, pe Aeroportul din Suceava, şi să fie apoi împărţită parohiilor sucevene, însă din cauza vremii nefavorabile, în principal ceaţă, cursa a fost redirecţionată către Aeroportul din Iaşi.

Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt va fi adusă într-un felinar special, „Lampa lui Davy”.

Acesta este al patrulea an consecutiv când preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, merge la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă.