AVIONUL dispărut în Asia: Anchetă în Thailanda pentru trafic cu paşapoarte europene pierdute

Autorităţile thailandeze au inţiţiat o anchetă în cazul avionului Malaysia Airlines dispărut în cazul unor paşapoarte suspecte aparţinând unor europeni.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 07:46
AVIONUL dispărut în Asia: Anchetă în Thailanda pentru trafic cu paşapoarte europene pierdute

Doi cetăţeni europeni, unul austriac, iar celălalt italian au atras atenţia autorităţilor thailandeze, cărora li s-au părut suspecte pentru zborul Malaysia Airlines, MH370, cele două rezervări de locuri făcute cu aceste două paşapoarte

Aceste documente fuseseră raportate de către posesori ca fiind furate, unul în 2012, iar celălalt, în 2013, fapt confirmat şi de către Interpol. Documentele le aparţineau austriacului Christian Kozel şi italianului Luigi Maraldi, scrie presa internaţională.

Biletele pentru zborul Malaysia Airlines fuseseră rezervate online, din Thailanda, în data de 6 martie, din localitatea Pattaya şi aveau numere consecutive. De asemenea, fuseseră plătite în moneda thailandeză, bahţi, şi nu în valută. Austriacul Christian Kozel urma să zboare de la Kuala Lumpur la Beijing, apoi către Amsterdam şi Copenhaga, iar italianul Luigi Maraldi, către Amsterdam şi apoi către Copenhaga.

Cei doi figurau doar pe lista pasagerilor, dar niciunul dintre ei nu a urcat la bordul avionului care a dispărut, sâmbără, de pe radare, deasupra oceanului. Italianul s-a prezentat deja, duminică, la poliţia din Phuket şi a spus că paşaportul lui fusese furat anul trecut. Autorităţile thailandeze au deschis acum anchetă pentru trafic de paşapoarte.

Dispariţia avionului companiei malaisiene este „un mister fără precedent al aviaţiei” din această ţară, după ce nu s-a găsit nicio urmă a avionului, în ciuda tuturor eforturilor de căutare, care au intrat deja în cea de-a treia zi de căutări, de la dispariţia aparatului de zbor cu 239 de persoane aflate la bord, informează Reuters.

Şeful Aviaţiei Civile malaisiene, Abdul Rahman, a declarat că nu este exclus nici ca avionul de pasageri să fi fost răpit în timp ce se aparatul se îndrepta către Beijing. Rahman a ţinut să precizeze că ancheta ia în calcul toate variantele privind misterioasa dispariţie a avionului.