Avionul dispărut: Nave şi aparate de luptă extind căutările în sudul Oceanului Indian

Forțe logistice importante au fost mobilizate duminică în sudul Oceanului Indian pentru găsirea urmelor provenind de la avionul Boeing 777, aparținând Malaysia Airlines, relatează AFP, citat de Agerpres. Avionul în cauză a dispărut de pe monitoarele aparatelor radar la 8 martie.

RomaniaTV.net
23 mart. 2014, 09:17
Avionul dispărut: Nave şi aparate de luptă extind căutările în sudul Oceanului Indian

Opt avioane dotate cu radare performante aparținând SUA, Noii Zeelande, Chinei și Australiei și nave comerciale și de război cu capacități de căutare submarină și-au intensificat duminică căutările în cadrul unui perimetru de 59.000 de kilometri pătrați, la 2.500 de kilometri sud-vest de orașul australian Perth.

Premierul australian Tony Abbott a afirmat duminică dimineață că sunt ‘speranțe tot mai mari’ să se afle ce s-a întâmplat cu avionul ce efectua zborul MH370 între Kuala Lumpur și Beijing, după descoperirea unor obiecte reperate în sudul Oceanului Indian.

”Este încă prea devreme pentru a fi sigur, dar în orice caz avem semne foarte credibile și sunt speranțe tot mai mari, dar doar speranțe, să aflăm ce s-a întâmplat cu avionul”, a declarat Tony Abbott.