Avionul EgyptAir. Imaginile prin satelit nu indică o EXPLOZIE la bordul avionului

Analizele efectuate de către SUA ale imaginilor din satelit nu au produs până acum niciun indiciu că la bordul avionului EgyptAir prăbușit joi în drum spre Cairo s-ar fi produs o explozie, au declarat oficiali din mai multe agenții americane pentru Reuters.

20 mai 2016, 07:20

Oficialii citați, care au făcut declarații sub protecția anonimatului, au afirmat că această concluzie este rezultatul unei examinări preliminare a imaginilor și au recomandat prudență în privința informațiilor din media conform cărora SUA cred că prăbușirea a fost provocată de explozia unei bombe, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Hillary Clinton: Avionul EgiptAir dispărut, un act TERORIST

SUA nu au exclus încă nicio cauză posibilă pentru prăbușirea avionului, inclusiv defecțiunea tehnică, terorism sau un act deliberat al pilotului sau al echipajului, au mai declarat oficialii citați.

O altă informaţie despre dispariţia avionului egiptean a fost cea potrivit cărora s-ar fi găsit în mare, în dreptul Insulei Karpathos, o bucată din aparat. Ulterior, bucata de metal de culoare galbenă care plutea pe apă s-a dovedit a nu fi  fost desprinsă din avionul egiptean.