Avionul EgyptAir prăbuşit: Cutia neagră cu datele de zbor a fost REPARATĂ

Cutia neagră care conține înregistratorii parametrilor de zbor ai Airbusului companiei EgyptAir prăbușit în Mediterana pe 19 mai a fost "reparată cu succes", a anunțat luni seară comisia egipteană de anchetă, scrie AFP.

28 iun. 2016, 06:27
Avionul EgyptAir prăbuşit: Cutia neagră cu datele de zbor a fost REPARATĂ

Cutia neagră „a fost reparată astăzi (luni) cu succes în laboratoarele Biroului francez de anchetă asupra accidentelor”, a precizat comisia într-un comunicat. „Au fost efectuate teste” după reparare pentru a verifica dacă „parametrii de zbor sunt bine înregistrați” în cutie, potrivit comisiei egiptene de anchetă care a adăugat că „repararea celei de-a doua cutii negre va începe mâine” marți.

Cu câteva ore înainte, în Franța, Biroul francez de Anchete și Analize (BEA) informase că a primit cardurile de memorie a cutiilor negre ale Airbusului egiptean pentru a fi reparate și disponibile să fie citite.

Citeşte şi Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană: Compania plăteşte indemnizaţii familiilor victimelor catastrofei aviatice

Airbusul A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbușit pe 19 mai, la aproximativ 290 de kilometri nord de coasta egipteană, între insula Creta și Egipt, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive încă nedeterminate. În această tragedie și-au pierdut viața 66 de persoane, dintre care 40 de egipteni și 15 francezi.

Ipoteza atentatului, avansată inițial de Egipt, a cedat teren în favoarea celei a defecțiunii tehnice: alerte automate au fost emise de aparat cu două minute înainte de prăbușire, semnalând fum în cabină, într-o toaletă și sub cabina piloților, precum și o defecțiune a computerului care gestionează comenzile.