Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană: A fost găsită şi cea de-a doua CUTIE NEAGRĂ a aparatului

Comisia de anchetă în cazul prăbuşirii, în Mediterană, a avionului companiei EgyptAir, a anunţat, vineri, că a fost găsită şi cea de-a doua cutie neagră a aparatului cu datele de zbor.

17 iun. 2016, 11:39
Avionul EgyptAir prăbuşit în Mediterană: A fost găsită şi cea de-a doua CUTIE NEAGRĂ a aparatului

„Conţinutul cutiei negre va fi recuperat şi analizat într-un departament specializat al Ministerului Aviaţiei Civile din Cairo”, a declarat un reprezentant al ministerului, fără a-şi dezvălui identitatea. Acesta a ţinut să precizeze că, „dacă datele înregistrate sunt alterate, cutia va fi trimisă la un laborator specializat, în străinătate pentru a fi analizată de experţi”.

Această cutie conţine informaţii cruciale despre ceea ce s-a petrecut cu aparatul de zbor care s-a prăbuşit în Marea Mediterană, acolo fiind înregistrate toate conversaţiile din cabina piloţilor, Cutia va fi transferată din Portul Alexandria şi va ajunge, în final, la Cairo. Acolo va fi analizată de experţi egipteni şi francezi din cadrul Biroului de Anchete şi Analize (BEA) şi ai constructorului european Airbus, scrie presa franceză.

Citeşte şi De ce s-a prăbuşit avinul EgyptAir în Mediterana. A fost găsit o CUTIE NEAGRĂ

„În funcţie de datele conţinute în această cutie neagră, acestea ne vor putea permite să aflăm cu exactitate ceea xce s-a întâmplat”, a declarat Jean Serrat, un consultant în aeronautică. CVR funcţionează ca un magnetofon şi conţine aproximativ 2 ore de conversaţie între comandantul de zbor şi copilot, comunicarea între cabina piloţilor, a şefului cabinei şi a stewarzi, dar şi zgomotele din avion.

Avionul companiei EgyptAir s-a prăbuşit în data de 19 mai, în Marea Mediterană, în timp ce se îndrepta către Franţa.