De ce s-a prăbuşit avinul EgyptAir în Mediterana. A fost găsit o CUTIE NEAGRĂ

Una din cutiile negre ale avionului EgyptAir, prăbușit în Mediterana, și anume înregistratorul de voce cu conversațiile din cabina piloților, a fost recuperată de echipele de căutare, a anunțat joi comisia egipteană de anchetă, într-un comunicat, informează Reuters și AFP.

16 iun. 2016, 14:21
De ce s-a prăbuşit avinul EgyptAir în Mediterana. A fost găsit o CUTIE NEAGRĂ

„Înregistratorul de voce a fost găsit în bucăți”, însă investigatorii „au reușit să salveze partea ce conține unitatea de memorie, care este considerată cea mai importantă a dispozitivului de înregistrare”, precizează comunicatul.

Dispozitivul va fi transportat la Alexandria, unde este așteptat de reprezentanți ai procuraturii și anchetatorilor.

Avionul A320 a dispărut brusc de pe radare pe 19 mai, în jurul orei 00:29 GMT (03:29 ora locală), înainte de a se prăbuși în apele Mediteranei între insula Creta și coasta de nord a Egiptului, cu 66 de oameni la bord, din cauze încă necunoscute.

Echipele de căutare au lucrat contracronometru pentru a recupera cele două cutii negre ale avionului, care le-ar oferi anchetatorilor indicii vitale, însă balizele care pot ajuta la reperarea lor nu emit semnal decât „patru până la cinci săptămâni”, până la epuizarea bateriilor.