Avionul EgyptAir: Statul Islamic a revendicat dispariţia aparatului de zbor

Pe site-urile unor publicaţii au apărut, în noaptea de joi spre vineri, informaţii potrivit cărora gruparea jihadistă Stat Islamic ar fi revendicat dispariţia avionului egiptean despre care există informaţii că s-ar fi prăbuşit în Marea Mediterană, joi dimineaţa.

RomaniaTV.net
20 mai 2016, 07:06
Avionul EgyptAir: Statul Islamic a revendicat dispariţia aparatului de zbor

Într-un comunicat lansat iniţial pe canale media islamiste şi preluat ulterior şi de presa iternaţională, gruparea jihadistă Stat Islamic a informat că militanţii săi ar fi plasat o bombă la bordul avionului EgyptAir care a dispărut deasupra Mării Mediterane. 

Agenţia oficială a Statului Islamic, Amaq, scrie Newsday, a fost cea care a lansat această informaţie despre  dispariţia fără urmă, încă, a avionului egiptean.

„Un pasager irakian, care reuşise să urce în avionul compăaniei Ai0rbus cu o bombă – a detonat avionul companiei EgyptAir”, care făcea un zbor între Paris şi Cairo.

Citeşte şi Hillary Clinton: Avionul EgiptAir dispărut, un act TERORIST

În Siria, în Raqqa, joi seara a fost prilej de sărbătoare pentru Statul Islamic din acest oraş, a mai informat agenţia Amaq,  preluată de site-ul Newsday247.com, care nu a putut însă să verifice informaţiile difuzate de gruparea islamică.

La bordul avionului dispărut se aflau mai 56 de pasageri de mai multe naţioalităţi şi zece membri ai echipajului.