VIDEO Avionul lui Evgheni Prigojin s-a prăbușit. BBC: Şeful Wagner se afla pe lista pasagerilor UPDATE

Zece persoane au murit în urma prăbușirii unui avion asociat cu șeful Wagner, potrivit unor surse care citează Ministerul rus pentru Situații de Urgență. În avion s-ar fi aflat și Dmitri Utkin, mâna dreaptă a lui Prigojin.

23 aug. 2023, 20:19

UPDATE:  Evgheni Prigojin a fost confirmat de către oficialii ruși ca fiind mort în accidentul aviatic, scrie Sky News, care citează un canal afiliat Wagner, dar și Autoritatea Aeronautică Civilă Rusă. Evgheni Prigojin și comandantul Wagner, Dmitri Utkin, se aflau la bordul zborului, a precizat aceasta.

Update. Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe Twitter, a scris că este evident că președintele Vladimir Putin ”nu iartă pe nimeni”.

”Este clar că Putin nu iartă pe nimeni din cauza propriei sale frici bestiale – tocmai cea care l-a anulat în iunie 2023 – și aștepta momentul. De asemenea, este evident că Prigojin a semnat o condamnare specială la moarte pentru el însuși în momentul în care a crezut în ciudatele „garanții ale lui Lukașenko” și în „cuvântul sincer” nu mai puțin absurd al lui Putin”, a scris Podoliak.

UPDATE: Casa Albă a emis un scurt comunicat confirmând că președintele SUA, Joe Biden, a fost informat cu privire la accidentul aviatic recent înregistrat în Rusia. În urma acestui accident, se presupune că una dintre victime este figura controversată, Evgheni Prigojin.

UPDATE: Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, era pe lista pasagerilor unui avion privat care s-a prăbușit miercuri în Tver, la nord de Moscova, a informat agenția de presă TASS, citând Rosaviatsia, autoritatea aviației ruse, relatează Reuters. Nu se știe deocamdată oficial dacă șeful Wagner a murit, însă se știe că în urma prăbușirii avionului nu au existat supraviețuitori. Cauza prăbușirii nu a fost anunțată, dar mai multe canale de telegram în legătura cu grupul Wagner spun că avionul ar fi putut fi doborât de sistemele antiaeriene ale armatei ruse, lucru neconfirmat deocamdată.

Grupul de mercenari Wagner a făcut publice amenințări către oficialii Kremlinului, inclusiv către președintele rus Vladimir Putin, în urma prăbușirii unui avion în care s-a presupus că se afla  Evgheni Prigojin. Informațiile despre posibila moarte a lui Prigojin au stârnit reacții puternice în mediul virtual și nu numai.

UPDATE: Potrivit WSJ, imaginile postate de martori au arătat ceea ce părea a fi urma unei rachete antiaeriene şi apoi avionul, un Embraer Legacy 600, căzând cu o aripă lipsă.

Canalele de socializare apropiate de Wagner au declarat că apărarea aeriană rusă a doborât avionul. Soarta liderului Wagner, Evgheni Prigojin, desprecare s-a spus că ar fi decedat în urma prăbușirii avionului în care se afla, este incertă. Potrivit unui comunicat Wagner Prigojin s-ar afla într-un alt avion care survolează acum Moscova.
Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit în urma prăbușirii unui avion. Rusia spune că șeful Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar fi putut afla la bordul unui avion care s-a prăbușit în regiunea Tver, din nordul Moscovei, scrie Tass, potrivit Reuters.

Un avion s-a prăbușit în apropierea satului Kuzhenkino, raionul Bologovsky, regiunea Tver, potrivit canalului de Telegram „112”. Potrivit acestuia, vorbim despre o aeronavă militară. Baza susține că este vorba despre un avion  Embraer, de afaceri, scrie Meduza.

Șefului mercenarilor Wagner s-ar fi aflat la bordul aeronavei, informează agenția de presă ruse Tass. Conform BBC, zece persoane aflate în avionul respectiv au murit. Printre acestea s-ar afla și Evgheni Prigojin.

Aviația Civilă spune că Prigojin se afla pe lista pasagerilor avionului care s-a prăbușit. Zece persoane au murit în urma prăbușirii unui avion asociat cu șeful Wagner, potrivit unor surse care citează Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

Citeşte şi: O rachetă lansată de ruși a lovit piaţa centrală a oraşului ucrainean Cernihiv. Sunt cel puţin şapte morţi şi zeci de răniţi

 

Ministerul Situațiilor de Urgență al Federației Ruse a raportat că 10 persoane au murit în urma prăbușirii unui avion privat în regiunea Tver, dintre care trei erau membri ai echipajului. Avionul de afaceri prăbușit se afla în drum de la Moscova la Sankt Petersburg.

Avionul prăbușit în regiunea Tver ar fi putut aparține omului de afaceri Evgheni Prigojin. Acest lucru a fost raportat de jurnalista Ksenia Sobchak.

„Sursele mele spun că un avion Embraer aparținând lui Ievghenii Prigojin s-a prăbușit acum în regiunea Tver”, a spus Sobchak pe canalul ei de Telegram „Bloody Young Lady”. Ea a menționat că la bord se aflau trei membri ai echipajului și șapte pasageri.

VIDEO Rusia declară că a bombardat, lângă Insula Şerpilor, o ambarcaţiune americană care transporta ucraineni
Evgheni Prigojin a apărut și este în Africa! Este primul mesaj clar al liderului Wagner după rebeliunea eșuată de acum două luni. Îmbrăcat în uniformă de camuflaj și cu arma în mână, Prigojin a dat exilul din Belarus pe canicula din deșert. Mai mult, se laudă că el și oamenii lui aduc libertate și fericire în Africa și fac Rusia măreață.