Avionul Malaysia Airlines dispărut: Următoarele două zile sunt vitale pentru operaţiunile de căutare

Ministrul malaezian al transporturilor Hishammudin Hussein a declarat vineri că următoarele două zile sunt vitale pentru operaţiunile de căutare a epavei avionului companiei Malaysia Airlines dispărut la 8 martie, în timp ce efectua zborul MH370 între Kuala Lumpur şi Beijing, relatează agenţia Xinhua.

18 apr. 2014, 17:26
Avionul Malaysia Airlines dispărut: Următoarele două zile sunt vitale pentru operaţiunile de căutare

Cred că acest weekend este foarte, foarte important, întrucât căutările s-au restrâns acum pe o suprafaţă foarte, foarte mică”, a spus ministrul Hishammudin Hussein.

Autorităţile malaeziene şi australiene, care preconizează să restrângă căutările în aer şi la sol, apreciază că ştiu poziţia aproximativă a epavei aparatului Boeing 777 – aflată la circa 1.550 km nord-est de Perth – bazându-se pe cele patru semnale sonore care se crede că provin de la cutiile negre. Totuşi, de o săptămână nu a mai fost auzit niciun semnal sonor, iar cum bateriile de localizare a cutiilor negre au depăşit durata de viaţă de aproximativ 30 de zile, luni s-a decis trimiterea submarinului fără echipaj Bluefin-21, ce are dimensiunea unei torpile, pentru a continua căutările.

CITEŞTE ŞI Noi SEMNALE de la AVIONUL malaezian DISPĂRUT în Oceanul Indian

Robotul, care are nevoie de două ore pentru a se scufunda, de alte două pentru a ieşi la suprafaţă şi de multe altele pentru a descărca informaţia obţinută, va oferi o imagine acustică detaliată a zonei folosind un sonar sofisticat. Se speră să repete succesul avut cu găsirea avionului de vânătoare F-15 care s-a prăbuşit în apele Japoniei anul trecut.

Autorităţile nu elimină posibilitatea unor defecţiuni mecanice drept posibilă cauză a dispariţiei avionului, însă dovezile sugerează că zborul a fost deviat în mod deliberat de la ruta originală. Înregistrările din cabină şi discuţiile dintre membrii echipajului conţinute în cutiile negre ar putea oferi un răspuns privind cele întâmplate.