Noi SEMNALE de la AVIONUL malaezian DISPĂRUT în Oceanul Indian

Australia a anunţat luni detectarea în Oceanul Indian a unor noi semnale acustice "compatibile" cu ultrasunetele emise de cutiile negre ale aeronavei Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines, dispărută în urmă cu o lună.

RomaniaTV.net
07 apr. 2014, 05:44
Noi SEMNALE de la AVIONUL malaezian DISPĂRUT în Oceanul Indian

Sonda desfăşurată de nava marinei australiene Ocean Shield a „detectat semnale compatibile cu cele emise de cutiile negre ale avioanelor”, a declarat Angus Houston, şeful Centrului de coordonare a căutărilor cu baza la Perth, în Australia.

Două semnale au fost detectate – primul, cu o durată de două ore şi 20 de minute, cel de-al doilea – de 13 minute – potrivit fostului şef al armatei australiene. Aceste rezultate, „pista cea mai promiţătoare până în prezent”, au dat „curaj” anchetatorilor în ideea că ar fi acum „foarte aproape de locul unde acestea ar trebui să fie”, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, el a reiterat apelul la prudenţă, subliniind că nu dispune de confirmarea că semnalele respective chiar ar fi cele de la cutiile avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, care a dispărut la 8 martie cu 239 de persoane la bord.

Citeşte şi Incident incredibil: O stewardesă de la compania Ural Airlines a căzut din avion

„Nu am găsit încă avionul!”, a insistat el. „Câteva zile ar mai putea fi necesare pentru a confirma dacă aceste semnale detectate provin de la MH370. În mare, la adâncimi mari, nu se întâmplă nimic repede”, a mai spus el.

Nouă avioane militare, trei aparate civile şi 14 nave au fost desfăşurate luni în Oceanul Indian, la aproximativ 2.000 de km de coasta occidentală a Australiei, în încercarea de a găsi epava Boeing-ului într-un perimetru de 234.000 de kilometri pătraţi.