Avionul Malaysia Airlines nu a fost doborât de „gorile bete”, asigură premierul ucrainean

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat că avionul de linie malaezian nu a fost doborât de 'gorile bete', acest gen de operaţiune fiind opera unor profesionişti, a relatat duminică presa germană, preluată de AFP.

RomaniaTV.net
20 iul. 2014, 14:07
Avionul Malaysia Airlines nu a fost doborât de „gorile bete”, asigură premierul ucrainean

'Este nevoie de un personal foarte profesionist pentru a fi capabil să depisteze ţinta şi să lanseze o astfel de rachetă', a declarat premierul pentru un jurnal german, vorbind despre prăbuşirea aeronavei MH17 aparţinând Malaysia Airlines, probabil doborâtă de o rachetă deasupra Ucrainei, omorând cele 298 de persoane care se aflau la bordul său.

'Este posibil ca persoanele responsabile să fi venit din Rusia', a declarat Arseni Iaţeniuk, citat în ediţia de duminică a Frankfurter Allgemeine, sugerând că este improbabil ca separatiştii proruşi să fi acţionat singuri, pentru 'că ştim că acest gen de sistem nu putea fi manevrat de gorile bete', a explicat el pentru jurnalul german.

TRAGEDIE UCRAINA. Vicepreşedintele Parlamentului rus, acum o lună: Va fi doborât un avion civil VIDEO

Şeful executivului de la Kiev a ţinut să precizeze că armata ucraineană nu a utilizat niciodată rachete în cadrul conflictului ce o opune separatiştilor din estul ţării şi că 'toate rachete sol-aer ale Ucrainei sunt staţionată în altă parte'. 'Suntem gata să dovedim acest lucru şi să facem publice locurile' în care se află, a subliniat el.
 

Este nevoie de un personal foarte profesionist pentru a fi capabil să depisteze ţinta şi să lanseze o astfel de rachetă‘, a declarat premierul pentru un jurnal german, vorbind despre prăbuşirea aeronavei MH17 aparţinând Malaysia Airlines, probabil doborâtă de o rachetă deasupra Ucrainei, omorând cele 298 de persoane care se aflau la bordul său.

‘Este posibil ca persoanele responsabile să fi venit din Rusia’, a declarat Arseni Iaţeniuk, citat în ediţia de duminică a Frankfurter Allgemeine, sugerând că este improbabil ca separatiştii proruşi să fi acţionat singuri, pentru ‘că ştim că acest gen de sistem nu putea fi manevrat de gorile bete’, a explicat el pentru jurnalul german.

TRAGEDIE UCRAINA. Vicepreşedintele Parlamentului rus, acum o lună: Va fi doborât un avion civil VIDEO

Şeful executivului de la Kiev a ţinut să precizeze că armata ucraineană nu a utilizat niciodată rachete în cadrul conflictului ce o opune separatiştilor din estul ţării şi că ‘toate rachete sol-aer ale Ucrainei sunt staţionată în altă parte’. ‘Suntem gata să dovedim acest lucru şi să facem publice locurile’ în care se află, a subliniat el.