Avionul prăbuşit în Egipt: A fost detectată CĂLDURĂ în jurul aeronavei ce transporta turişti ruşi

Sistemele radar prin satelit americane au detectat căldură în jurul avionului rus căzut sâmbătă în Egipt, chiar înaintea prăbușirii, potrivit afirmațiilor a doi oficiali americani, relatează agenția de presă Xinhua, citată de Agerpres.

04 nov. 2015, 10:15
Avionul prăbuşit în Egipt: A fost detectată CĂLDURĂ în jurul aeronavei ce transporta turişti ruşi

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută și sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane, toți ruși cu excepția a trei ucraineni, s-a prăbușit sâmbătă dimineața în deșertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din stațiunea Sharm el-Sheik, cu destinația Sankt Petersburg.

Un oficial american a declarat, sub acoperirea anonimatului, că posibilitatea lovirii avionului Airbus A321-200 de către o rachetă este exclusă, conform Associated Press, citată de Xinhua.

Unii experți în aviație au sugerat în zilele trecute că o bombă a fost cea mai probabilă cauză a prăbușirii avionului companiei ruse, în timp ce alții au dat ca exemplu un incident din 2001 în care un avion și-a avariat fuselajul la aterizare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Încă un avion rusesc prăbuşit: Aparatul a căzut în Sudanul de Sud. 41 de morţi şi doi supravieţuitori

Anterior, oficiali ruși au susținut că avionul s-a dezintegrat în aer, însă marți Ministerul Aviației Civile egiptean a precizat că nu există dovezi în sprijinul acestei ipoteze.

Un număr de 144 dintre cele 224 de victime au fost transportate la Sankt Petersburg, a anunțat ambasadorul rus la Cairo, Serghei Kerbacenko. Majoritatea pasagerilor avionului Airbus A321-200 erau din zona metropolei din nord-vestul Rusiei.