AVIONUL PRĂBUŞIT în FRANŢA: Trei zile de doliu în Spania. Căutările au fost sistate pe timpul nopţii

Spania a declarat trei zile de doliu național și șeful guvernului Mariano Rajoy se va deplasa miercuri în zona din sud-estul Franței unde s-a prăbușit un avion, marți, cu 150 de persoane la bord, printre care şi cetăţeni spanioli, informează AFP, citată de Agerpres. 

24 mart. 2015, 21:47
AVIONUL PRĂBUŞIT în FRANŢA: Trei zile de doliu în Spania. Căutările au fost sistate pe timpul nopţii

AVION PRĂBUŞIT în FRANŢA: „Mâine (miercuri) mă voi duce în zona accidentului aerian în Franța”, a anunțat Mariano Rajoy pe Twitter, la câteva ore după accidentul aparatului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings, care asigura legătura între Barcelona (Spania) și Dusseldorf (Germania).

Tot miercuri se va deplasa în zona din Alpii francezi și cancelarul german Angela Merkel.

Potrivit vicepreședintei guvernului Soraya Sainz de Santamaria, „45 de pasageri cu nume de familie spaniole” se aflau la bord.

Citeşte şi Avion cu 150 de persoane la bord, PRĂBUŞIT în Franţa. NU SUNT supravieţuitori. „Peisajul este ÎNSPĂIMÂNTĂTOR”

Sainz de Santamaria a anunțat publicarea „în buletinul oficial a unui decret declarând trei zile de doliu oficial începând de la miezul nopții (marți)”. „În plus, chemăm la un minut de reculegere mâine la prânz în toate administrațiile publice”, a adăugat ea.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT în Franţa: MAE verifică lista de pasageri. Printre victime nu se află niciun român

Cercetările la locul catastrofei se reiau miercuri dimineaţa. Peste noapte, căutările au fost întrerupte din cauza întunericului şi a vremii nefavorabile, cu ceaţă şi ploaie cu gheaţă, potrivit presei franceze. 

În mclădirea unui gimnaziu din Seyne-les-Alpes – o comună aflată la câţiva kilometri de locul în care avionul s-a prăbuşit a fost amenajat un loc de rugăciune, o capelă, în memoria victimelor catastrofei aviatice. Începând de miercuri, trei asociaţii de asistenţă socială vor oferi sprijin familiilor şi rudelor celor pieriţi în catastrofă,  care vor veni în Franţa, pentru a se reculege şi a încerca să înţeleagă ce s-a produs în dimineaţa de 24 martie 2015.