Avionul prăbuşit în Sinai: Doi angajaţi ai aeroportului din Egipt, arestaţi ca suspecţi în tragedie

Autoritățile egiptene au reținut doi angajați ai aeroportului din Sharm el-Sheikh în legătură cu prăbușirea avionului rusesc Airbus 321 pe 31 octombrie în Peninsula Sinai, având 224 de persoane la bord, au declarat marți doi oficiali ai forțelor de securitate egiptene, relatează Reuters.

17 nov. 2015, 12:52
Avionul prăbuşit în Sinai: Doi angajaţi ai aeroportului din Egipt, arestaţi ca suspecţi în tragedie

‘Șaptesprezece persoane sunt reținute, două dintre ele fiind suspectate că i-ar fi ajutat pe cei care au plasat bomba la bordul avionului pe aeroportul din Sharm el-Sheikh’, a precizat unul dintre oficiali.

Șeful serviciilor secrete ruse, FSB, Aleksandr Bornikov, a anunțat marți că prăbușirea avionului Airbus 321 al companiei ruse Metrojet în Peninsula Sinai a fost un atac terorist. ‘Putem spune fără urmă de îndoială că a fost un act terorist. În timpul zborului a explodat un dispozitiv exploziv cu o putere echivalentă a 1 kg de TNT. Drept rezultat, avionul s-a dezintegrat în aer’, a declarat șeful FSB, fostul KGB.

Cu toate acestea, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Aviației din Egipt a afirmat că membrii comisiei internaționale de anchetă condusă de Egipt în legătură cu prăbușirea avionului rus nu au găsit nicio dovadă că o bombă ar fi fost pusă la bordul aparatului, transmite DPA, citate de Agerpres.

Citeşte şi Rusia: 50 de milioane de dolari pentru identificarea autorilor doborârii avionului prăbuşit în Sinai

‘Până în prezent, comisia nu a găsit nicio dovadă care să confirme ipoteza că avionul ar fi explodat ca urmare a unei acțiuni teroriste’, a afirmat oficialul sub rezerva anonimatului.

Anchetatorii ruși au prelevat probe de la locul accidentului și au recuperat corpurile victimelor, însă nu au informat în mod oficial comisia de anchetă în legătură cu concluziile lor, a mai spus oficialul egiptean.

‘Așteptăm clarificări din partea autorităților ruse și un raport al dovezilor pe care le-au găsit’, a mai spus el, ‘chiar dacă comisia de anchetă oficială nu a ajuns la aceste concluzii’.