Avionul aterizat forţat la Beliş era pilotat de Adrian Iovan. Vezi cine se mai afla în aparatul de zbor

Avionul aterizat forţat, luni, în apropiere de localitatea Beliş, între Alba şi Sibiu, era pilotat de cunoscutul Adrian Iovan.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 15:10
Avionul aterizat forţat la Beliş era pilotat de Adrian Iovan. Vezi cine se mai afla în aparatul de zbor

Avion aterizat forţat la Cluj. Informaţia că Adrian Iovan se afla la manşa aparatului de zbor care aparţinea Academiei Superioare de Aviaţie a fost confirmată de Victor Zota, preşedintele Agenţiei de Transplant.

În aparatul de zbor se mai afla Valentin Calu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dar şi alţi medici de la alte spitale, printre care şi Fundeni. Potrivit lui Victor Zota, avionul plecase de la Bucureşti spre Oradea pentru a preleva un ficat.

În aeronava de tip BN2 se aflau şapte persoane – patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor, iar una dintre acestea a sunat la 112 şi a anunţat accidentul aviatic. Mai multe ambulanţe au plecat către către locul accidentului.

Surse citate de alba24.ro au precizat că toate cele şapte persoane sunt în viaţă.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ion Burlui, afirmă că toate cele şapte persoane aflate în avionul medical sunt în viaţă, răniţii primind îngrijiri de la medicul care a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul aviatic.

UPDATE AVION prăbuşit CLUJ: Elicopterul de la SMURD Mureş s-a retras din zona accidentului aviatic, din cauza ceţii

Elicopterul de la SMURD Mureş trimis la locul unde a aterizat forţat avionul care zbura de la Bucureşti spre Oradea s-a retras din zona accidentului, din cauza ceţii, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). „Condiţiile meteo nu permit aterizarea, astfel că elicopterul a fost nevoit să se retragă”, au spus sursele citate.

AVION PRĂBUŞIT LA CLUJ. Avionul care ar fi aterizat forţat luni după-amiază a fost localizat în zona localităţii Fântânele din judeţul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare. La locul accidentului au fost trimise trei ambulanţe, două maşini de intervenţie pentru victime multiple şi un elicopter de la SMURD Mureş.

Avionul, plecat de la Bucureşti spre Oradea, este de tip BN2 şi ar fi aterizat forţat în judeţul Cluj, fiind pilotat de Adrian Iovan, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, oficiali din MAI.

AVION PRĂBUŞIT UPDATE Şeful IGSU:Toate persoanele din avion, în viaţă, medicul care a sunat la 112 a acordat primul ajutor

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Ion Burlui, afirmă că toate cele şapte persoane aflate în avionul medical sunt în viaţă, răniţii primind îngrijiri de la medicul care a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul aviatic.

El precizat că toate informaţiile pe care le are de la faţa locului au fost furnizate de unul din medicii din avion, cel care a sunat la 112 şi care le-a acordat îngrijiri medicale persoanelor din aeronavă.

Şeful IGSU a spus că nu se poate pronunţa asupra stării de sănătate a celor şapte persoane aflate în aeronavă.

Conform unor surse medicale, la bordul avionului se aflau patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor. Sursele citate au precizat că toate cele şapte persoane sunt în viaţă.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenţie de prelevare de organe.

La 9 ianuarie 2006, patru persoane, între care doctorul Liliana Puiu, asistenta Mioara Haută, pilotul Valentin Stănescu şi copilotul Augustin Toma, şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul care transporta un echipaj SMURD s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Iaşi.