Avionul rus prăbuşit în Sinai: Egiptul nu a găsit nicio dovadă a unei acţiuni teroriste

Egiptul a anunțat luni că nu a găsit până în prezent nicio dovadă a unei acțiuni teroriste sau ilegale în cazul prăbușirii avionului rusesc pe 31 octombrie în peninsula Sinai în care au murit toate cele 224 de persoane aflate bord, relatează Reuters. 

14 dec. 2015, 11:07
Avionul rus prăbuşit în Sinai: Egiptul nu a găsit nicio dovadă a unei acţiuni teroriste

Rusia și state occidentale au susținut că avionul Airbus A321 al companiei ruse Metrojet s-a prăbușit din cauza unei bombe aflate la bord. Anterior, ramura egipteană a grupării militante Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbușirea avionului și a afirmat că a amplasat explozibili la bordul aparatului de zbor.

Cu toate acestea, Ministerul egiptean al Aviației Civile a anunțat că a finalizat un raport preliminar privind accidentul și a afirmat că nu a găsit până în prezent nicio dovadă a unei acțiuni criminale.

‘Comisia de investigație tehnică nu a găsit până acum nimic care să indice o eventuală acțiune ilegală sau teroristă’, a afirmat ministerul într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ALERTĂ MAXIMĂ. Teroriştii au găsit o metodă foarte simplă de a prăbuşi avioanele de pasageri

Avionul implicat în accident efectua o cursă charter turistică între stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh și orașul rus Sankt Petersburg. A decolat la ora locală 05:51, iar contactul radar a fost pierdut 23 de minute mai târziu, când avionul se afla la o altitudine de aproape 9.400 de metri. La bord se aflau 217 pasageri (214 ruși și 3 ucraineni) și 7 membri ai echipajului. După pierderea contactului radar avionul a intrat într-un picaj abrupt. Anterior, comandantul transmisese turnului de control că are probleme cu echipamentele de comunicație.

Incidentul a provocat îngrijorări serioase în legătură cu securitatea pe aeroporturile din Egipt, Rusia și Marea luând ca măsură suspendarea curselor aeriene către stațiunea Sharm al-Sheikh.